Cum ne fură Guvernul timpul şi banii

„Guvernul considera ca rambursarea taxelor de inmatriculare, invocata de comisarul european pentru impozite, Laszlo Kovacs, este o masura care nu poate fi anticipata in acest moment, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Camelia Spataru, citata de NewsIn.„Am putea considera ca prin declaratiile facute Laszlo Kovacs s-a antepronuntat, pentru ca in acest moment nu stim daca acest caz va ajunge in fata Curtii Europene de Justitie, dupa cum nu stim nici care va fi decizia in cazul in care acest caz va ajunge in instanta”, a afirmat Spataru.Laszlo Kovacs afirmase joi, intr-un interviu la RFI, ca guvernul roman trebuie sa dea inapoi banii incasati din taxa auto de prima inmatriculare. El a dat exemplul Ungariei  care a fost condamnata de Curtea Europeana de Justitie in urma unei situatii asemanatoare. Guvernul de la Bucuresti ar putea adopta o Ordonanta de Urgenta pentru modificarea taxei, astfel incat legea sa fie armonizata cu cea europeana.Comisia Europeana a decis, miercuri, sa deschida a doua etapa a procedurii de infringement (incalcare a tratatului) impotriva Romaniei privind taxa de prima inmatriculare, considerand ca raspunsurile autoritatilor romane au fost nesatisfacatoare.
Comisia a acordat un termen de doua luni pentru schimbarea legislatiei, ulterior fiind posibil sa actioneze statul roman la Curtea Europeana de Justitie.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de NewsIn, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, va avea, saptamana viitoare, discutii cu oficialii CE, in cadrul carora va prezenta intentia Romaniei de a aproba, in februarie-martie 2008, prin ordonanta de urgenta, o varianta a taxei in acord cu cerintele Comisiei. ”

 Varujan VosganianVarujan VosganianVarujan Vosganian

După cum dovedeşte această ştire, Guvernul român foloseşte din plin metoda „Câinii latră, ursul trece!”. Ce omite purtătorul de cuvânt al Guvernului este faptul că Ungaria a pierdut procesul la Curtea Europeana de Justiţie (după un an şi jumătate – noi mai avem vreo şase luni dacă se repetă istoria) şi a returnat complet taxa. Aşadar domnul Kovacs nu se antepronunţă, pentru că procedura de la Luxemburg e simplă. În baza precedentului unguresc, România va fi condamnată şi ea rapid. Guvernanţii noştri mai trag de timp şi de banii strânşi – peste 300 de milioane de euro pe an.  Într-un final tot vor fi nevoiţi să îi restituie. Se folosesc de ei fără dobândă şi speră să uite de noi Comisia Europeană.  Ironia face că tocmai cel care ţine cu dinţii de taxă, ministrul economiei şi finanţelor Varujan Vosganian se pronunţa pe vremea când era parlamentar împotriva ei şi spunea că este exagerat de mare! O dată instalat pe scaunul ministerial s-a răzgândit ?armeneşte? sau ?româneşte?

Ultimele articole

Articole recomandate

3 Comments

  1. La noi fura toti, mai rau ca in codru, incepand de la Sefu statului pana la cel mai mic om, la noi e deviza ,,Fiecare pe pielea lui” cu toate ca nimeni nu face nimic impotriva asta, tot ma uit la emisiunea de pe ProTv ,, Romania te iubesc,, super tare emisiune pacat ca cei din Guvernul Romaniei nu invata nimic din asta, mare pacat o sa ajungem sa dorim noaptea cu pistolul sub perna.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.