Cum faci update la ultima versiune de Android

Metoda nu este așa simplă precum pare, însă pe parcursul timpului am descoperit mai multe care funcționează. Depinde de telefon. Îți voi spune aici câteva dintre ele. Desigur, dacă nu există un update pentru telefonul tău, nu va apărea unul ca prin magie. Același lucru este valabil și dacă ai cumpărat telefonul la abonament. Chiar dacă există un update pentru acel model de smartphone, dacă operatorul GSM nu l-a aprobat pentru țara din care l-ai cumpărat, e posibil să nu se întâmple nimic.

Acum, în funcție de producătorul telefonului există mai multe variante. Eu știu doar vreo două la modul general, însă sunt sigur că voi știți deja mai multe. Le prezint pe cele testate de mine, iar la comentarii, vă rog să lăsați și pentru alții metodele folosite de voi care funcționează. Și insist, pentru ca acest articol să fie productiv pentru toată lumea, menționați o metodă doar dacă știți sigur că funcționează și nu doar pentru că ați găsit-o la o simplă căutare pe Google. Știm cu toții de câte ore ai nevoie pentru a căuta într-un forum mai bine organizat ca secțiunea mea de comentarii, doar pentru a găsi un simplu link funcțional.

Metoda *#*#CHECKIN#*#*

Cea mai simplă dintre toate, înseamnă ”să dai un telefon lui checkin”. Adică, să formezi în meniul de apelare al telefonului chiar aceste cuvinte, în felul următor:

*#*#2432546#*#*

Da, e atât de simplu. Acum telefonul va reseta conexiunea cu serverele de Google și va încerca să verifice dacă există un update. E valabilă pentru multe din telefoanele fără root și care nu au o versiune foarte customizată de software. Cum sunt cele de la Samsung desigur. Avem și ac pentru cojocul lor. Trebuie să aștepți câteva secunde până când apare notificarea cu ”checkin succeeded”. Ca în imaginea de mai jos. Acum mergi la meniul de software update din telefonul tău și dă-i să caute. Posibil să găsească ceva mai nou.

 

Metoda ”Curățăm istoricul”

Tot la Google mă refer, de data aceasta la Google Services Framework Data. Metoda e la fel de simplă precum cea de sus, și are șanse puțin mai mari de reușită. În esență face cam același lucru, singura diferență este că va trebui să repeți această procedură de cinci-șase ori dacă vrei să obții un rezultat. Din nou, dacă există deja un update oficial de software pentru telefonul tău. Pașii sunt următorii, respectă-i întocmai.

Mergi la setări, în meniul aplicații. Poate fi notat cu Apps, Applications, Aplicații.

Caută acolo Google Services Framework. Dacă nu îl găsești, de obicei e ascuns să nu îl închizi din greșeală, mergi sus în colțul din dreapta la cele trei puncte pe orizontală și selectează ”Show System Apps” sau ”Arată aplicațiile de sistem”

Intră în Google Services Framework și caută un ”Clear Data”. De obicei îi spune așa, pe telefonul lui Radu și pe altele mai noi îl găsești la Storage. Apasă pe CLEAR DATA și întoarce-te la meniul anterior.

Aici apasă pe FORCE STOP. Atât.

Apoi același lucru, mergi la meniul de update de sistem, între timp Google Services Framework va reporni în fundal, și caută un update.

De unde mă inspir eu pentru update-uri?

Ai de citit, însă soluția cea mai sigură de a afla dacă există un update pentru telefonul tău, ce versiune este, unde este disponibil și când, se numește XDA Developers. Dă un click pe link ți găsești tot ce vrei acolo. Răbdare să ai, și desigur cunoștineț de engleză. Ai grijă ce faci cu update-urile de acolo, nu sunt doar cele oficiale, băieții de pe forum au urca o mulțime de versiune modificate care pot sau nu să funcționeze pe telefonul tău.

Pentru Samsung

Având în vedere că am avut multe telefoane Samsung de-a lungul timpului am ajuns să mă documentez mai intens despre ele. Pe de altă parte sunt și foarte multe vândute, așa că a avut cine să construiască și să modifice software pentru ele.

Pentru update încearcă variantele de mai sus. Dacă nu merg, instalează pe computer KIES. Îl găsești aici! Este software-ul oficial pentru telefoanele Samsung și dacă cauți în meniul lui ai opțiunea de update de firmware. Ei bine, acest update a funcționat pe S4, S5, S6 și S7 ca să le aducă la o versiune mai nouă de Android, chiar dacă nu primiseră update-ul direct pe telefon.

Tot pentru Samsung, site-ul unde găsești aproape orice variantă oficială de versiune software este SamMobile. Îl găsești aici! Atenție mare la numărul de model al telefonului ori s-ar putea să îl transformi într-o greutate pentru hârtii. Știi tu, să nu îți zboare hârtiile de pe masă.

Așadar, lasă-mi un comentariu mai jos dacă ai încercat una din versiunile de mai sus, dacă te-a ajutat, și dacă desigur ai o alternativă funcțională pentru update-ul puțin forțat de software pentru telefoanele Android.

Ultimele articole

Articole recomandate

172 Comments

 1. Bună ziua. Am un tele. nokia 7 plus și în luna aprilie s-a actualizat din senin și m-am trezit cu android 9 pie. Pe lângă faptul că de atunci se actualizează periodic și se mișca mai greu, are și launcher 3 care nu-mi place și vreau să revin la android 8.1 oreo. Ce trebuie să fac să revin la android 8.1 oreo??? Cum pot să opresc actualizările??? Vă mulțumesc și aștept un răspuns de la dv.

 2. Am un Samsung j4 primit cadou,și nu mai vrea sa stea conectat la wifi,decit citeva secunde.Se mai poate face ceva?Telefonul reprezintă ceva ce nu as vrea sa fie dat uitării.Multumesc anticiat

 3. Salut George!
  Am un samsung S9 plus si nu am primit nici o actualizare de soft.
  Am procedat dupa pasii de mai sus, dar, nu s-a intamplat nimic.
  Ce as putea face?
  Precizez ca versiunea actala de android este de 8.0.0

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.