Categorie: #PODCAST #IGDLCC

CUM FACI BANI DIN YOUTUBE CU ZAIAFET #IGDLCC E007 #podcast

În cel de-al doilea episod al discuției mele cu Zaiafet vorbim despre bani! Despre problema banilor. Cum facem banii, de unde vin banii și cât de importanți sunt ei atunci când faci YouTube. Atunci când îți urmezi și pasiunea. Dacă în primul episod ne-a povestit cum a început și a recunoscut cu sinceritate că a depășit rapid faza cu copiatul de content și a devenit acest Zaiafet pe care îl apreciem cu toții, în acest episod dezbatem împreună, felul în care ar trebui să se finațeze o astfel de pasiune.

În episodul acesta nu veți auzi soluții magice despre cum să faci bani din YouTube. Regulile sunt aceleași, nu s-a schimbat nimic. Prima regulă, din punctul meu de vedere, este să te apuci din pasiune dar să fi pregătit pentru operioadă lungă în care să creezi conținut fără speranța că va avea succes. Să te bucuri de primele tale zeci, sute, mii de vizualizări, să strângi o comunitate și să aștepți 3,4,5 ani până când vine adevăratul succes. Desigur, există și soluții mai rapide și le vedem cu toții în fiecare zi pe internet. Clickbait, thumbnail-uri mincinoase și top-uri false cu tot felul de lucruri ciudate, spectaculoase, extraordinare care nu interesează cu adevărat pe nimeni.

Pentru mine Zaiafet este însă o inspirație. Să reușești să faci un canal de succes, să fii sustenabil, ba chiar profitabil, făcând compuneri după niște cărți care nu sunt citite de către toată lumea, nu sunt mainstream, aceasta este o rețetă pe care o doresc oricărui om talentat. Să ai ideea ta care nu are legătură cu nimic din ceea ce se întâmplă în fiecare zi pe internet și să o transformi într-un produs de succes. Asta înseamnă să creezi sosul tău secret, să faci ceva original, autentic care să te diferențieze de ceilalți. Dacă ești diferit, ești mult mai greu de depășit. Ești greu spre imposibil de copiat și toți ceilalți care vor încerca vor fi văzuți ca niște clone de mâna a doua. Sau a treia.