Confisca-ţi-aş maşina!

Mare dispută zilele acestea în legătură cu proiectul de modificare a codului rutier. Parcă îi văd pe teribiliști tremurând la gândul că vor rămâne fără preţioasele lor jucării motorizate data viitoare când o să o calce ca demenţii şi vor face slalom printre noi, restul. Pentru că ei nu se pot abţine să nu meargă cu 180 la oră cu detectorul de radar înfipt pe mijlocul parbrizului. Hai că am exagerat…

Ce mi se pare mie aberant este cu câtă forţă ies unii să proclame public neconstituţionalitatea unei astfel de legi. Adică, deşi nu am voie să gonesc ca dementul pe drumurile proaste din România, insist ca, în cazul în care o voi face, să nu cumva să rămân fără maşină.

Nu contează că pun în pericol vieţile altor amărâţi care merg de cele mai multe ori legal. Dacă îi omor, asta e altă mâncare de pește. Dacă nu reușesc să șpăguiesc consistent familiile morților, risc cel mult să ajung la proces și să o rezolv acolo. Hai, poate iau cel mult 3 ani cu suspendare pentru omor din culpă. Dar nu cumva să vă atingeți de mașină!

Să nu credeți că ideea asta s-a copt în capul vreunui trepăduș de prin guvernul de la noi. Tot proiectul are la bază modelul olandez. Mașini se mai confiscă pentru viteză prin toată Europa și chiar în America. Confiscarea nu este însă definitivă. Obiectul faptei – adică automobilul – este, să spunem, sechestrat legal pentru o anumită perioadă și poate fi răscumpărat după plata amenzii, trecerea perioadei de suspendare a permisului și achitarea unei taxe usturătoare pentru recuperarea vehiculului. mai mult pe promotor.ro

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

6 Comments

 1. Pai , o kestie ca esta poate sa o gandeasca numai unul din APIA , CARTELUL legal al domeniului auto sau un homo:)sapiens care a stat prea mult prin Olanda si a adus si pe la noi ce e pe la ei … ! Ramane ca si la noi , in mod evoluat sa ne confiste masina si sa ne si pupe pe gura ca in Olanda pe unde au fost ei … !
  O alta gaselnita ca sa se vanda masini . Mai ales pe criza . „Se zice” ca pretul de achizitie in 2010 va fi unul asa de mic de te pufneste rasul si acum si atunci . Cred ca va fi mult mai rentabil sa iti iei una noua decat sa platesti recuperarea celei vechi confiscate … ! Cum bani inca sunt in piata foarte multi , in ciuda crizei altora , se doreste cu tot dinadinsul sa fie atrasi prin orice mijloace … ! Doar pana ieri protectionismul din domeniul national auto era pe mana unui patron concesionar si deler de autoturisme de o anumita marca … ! Oare ce o sa ne mai confiste cu timpul ? Oare s-a abolit sclavagismul , cand esti executat imediat ce gresesti cu impozitele , cu creditele si apoi bunurile tale pleaca de la tine fiind confiscate si obligat sa muncesti pana iti shopteste Draku la ureche : „vino!” ( adica pana te ia Draku )? Oare s-a aflat ce se intampla o data cu masinile confiscate pe diferite motive , acum cativa ani – si parcurile de unde isi alegeau maharii la preturi de rahat masini … ? O sa se intample la fel … ! Dar avem noi creer sa participam la construirea unui stat si democratie ca in carte ? Carte ???!! Care carte ? Nimic nu este ca in carte ! Sau o fi ! Dar la altii … ! Vorba unora anti-training : ” Sa fie la ei … ! ” .

  Nu cred ca este o kestie asa cool de viitor sa ii ia Maybachul lui „Penescu” prins cu 200km/ora si apoi sa afli ca si-a luat Aston Martin , iar „nea Ilie” care a depasit viteza legala in localitate si l-a prins cu 120Km/ora ii ia Dacia si va obligat sa isi ia macar Logan . Intr-un fel va eco , caci Nea Ilie si multi ca el in posibile asemenea cazuri vor merge pe jos o perioada foarte indelungata neavand logistica financiara necesara sa isi ia Logan deocamdata . pana la urma cred ca e spre binele tuturor daca am merge pe jos … ! Face piciorul frumos . Si mediul nehidos . Sanatos – sa vezi ca intr-un tablou : ” Tarani alergand ” . Romani . Intr-adevar , Bravo ! Bravo Romanie !

 2. da carutele care merg pe drumuri europene nu le confisca nimeni
  mai ales cand circula noaptea fara lumini? Sau sa faca si ei un drum sa poti merge cu o viteza decenta si sa ajungi inainte sa inbatranesti la destinatie.
  Nu ca doar nu au interesul sa faca ceva util….

 3. Cand o sa avem si noi autostrazi ca sa putem sa ne turam motoarele, atunci sa vina sa ne confiste masinile ca am mers cu 80-90 prin localitate. Oricum asta nu justifica nebunii ce merg cu 100 >….prin orase.

 4. Ba eu de abia astept sa ma pocneasca frustrarea respectand limita legala de viteza. Si mai vreau sa se ia masina pentru: depasirea limitei de viteza in parcari, depasirea pe linie continua (char daca cel mai apropiat vehicul este la 5 km ahead), schimbarea benzii de mers/incadrare/depasire fara semnalizare. Si mai am multe, dar nu imi vin acum, de nervi.

  Later edit: si pentru manele sa se confiste tot ce se poate confisca, si sa se dea condamnare fara suspendare.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.