Categorie: GADGET

Cele mai bune camere foto de pe smartphone

Camera foto este probabil cel mai important element al unui smaprthone. Toți ne dorim un aparat foto cât mai performant, cât mai rapid și de ce nu, cât mai mic și mai ușor.

FotorCreated

În rândul fotografilor se spune că cel mai bun aparat este cel pe care îl ai la tine. Pentru noi amatorii acesta este cu siguranță smartphone-ul. Camera foto a smartphone-ului este probabil cea mai promovată funcție a acestui dispozitiv. Și asta de pe vremea când Nokia era rege, cu al său N95. A fost unul dintre cele mai bune smartphone-uri ale momentului, chiar dacă atunci termenul definea doar un dispozitiv cu cameră foto și acces la internet. Și acum e la fel, doar că experiența a fost îmbunătățită de zeci de ori.

Iată așadar, cele mai bune smartphone-uri ale momentului, din punct de vedere al camerei foto. Lista conține desigur doar dispozitive pe care le-am și testat și desigur, reprezintă opinia personală.

Samsung_Galaxy_S6_Edge

Samsung Galaxy S6 & S6 Edge – Lansat anul acesta, are probabil cea mai performantă cameră foto a momentului. Ambele modele, e aceeași cameră. Stabilizare optică de imagine, o deschidere a lentilei foarte bună, capabilități de înregistrare video 4K și multe, multe presetări pentru a realiza cele mai bune imagini. În mâinile unui cunoscător este cea mai bună cameră foto.

iPhone6_Plus

iPhone 6 Plus – La momentul lansării ne-a lăsat pe toți cu gura căscată. Este bine de știut că Apple are cei mai buni algoritmi de procesare ai unei imagini, și meniul camerei foto de pe iPhone 6 Plus este cel mai simplu și mai ușor de utilizat. Îi lipsesc însă capabilitățile de înregistrare 4K și din punct de vedere tehnic, are un senzor ceva mai slab. Totuși, mulți sunt de părere că acesta ar avea cea mai bună cameră foto.

Samsung_Galaxy Note4

Samsung Galaxy Note 4 – Lansat anul trecut, a fost unul dintre primele telefoane care au introdus filmarea 4K. Tot atunci s-au pus bazele și unui stabilizator de imagine performant care se regăsește acum și pe Galaxy S6. În plus, are și stylus, cu care poți edita imaginile făcute în cele mai creative moduri.

Sony_Xperia_Z3

Sony Xperia Z3 – Se descurcă admirabil de bine în condiții de luminozitate scăzută, și oferă imagini naturale și pline de viață. Sigur, e un senzor Sony, pe un aparat de la același producător. Ce putea să nu fie bine având în vedere că jumătate din vârfurile de gamă de la alți producători folosesc același tip de senzor. Ba chiar și producătorii de camere foto DSLR apelează la Sony pentru senzor.

LGG3

LG G3 – E mai diferit decât restul, asta judecând după așezarea butoanelor și după sistemul de focalizare cu laser. Este singurul care folosește un astfel de sistem care s-a dovedit nu foarte rapid. Are însă un avantaj, focalizează destul de bine la lumină slabă, fără să te orbească cu blițul. Cel puțin nu înainte să faci poza. Pe același palier ar putea intra și noul lansat LG G4. Vom vedea asta după review-ul complet.

Lumia_1020

Nokia Lumia 1020 – 41 de megapixeli, wow! Bine, aproape 41 pentru că din punct de vedere tehnic, software-ul are un rol foarte important la rezultatul final. Aplicația nativă știe de asemenea o mulțime de controale manuale, intuitive, și este și acum preferatul multor utilizatori. A mai avansat între timp și sistemul de operare, Windows Phone, așa că poate fi considerat o alegere foarte bună.

Samsung_Galaxy_S5

Samsung Galaxy S5 – Știu, știu, e destul de vechi. Camera lui însă e folosită pe multe alte dispozitive și reușește să impresioneze de fiecare dată. Imaginile sunt clare, curate, și chiar dacă folosește o serie de algoritmi pentru accentuarea culorilor, în plus față de ce afișează display-ul AMOLED, tot este bine primit pe lista noastră.