CEL MAI BUN RAPORT PREȚ-PERFORMANȚĂ? – MATEBOOK D16 2022

La prima vedere zici că e un laptop obișnuit. Ecran, tastatură, touchpad, nu are touch, nu este rabatabil.. nimic special la el. Huawei Matebook D16 2022 este însă cel mai echilibrat laptop pe care l-am văzut în ultimii doi ani, din toate punctele de vedere. Nu încearcă să exceleze la nimic în mod deosebit, însă vine cu niște caracteristici și cu un preț de precomandă de nerefuzat. Dă-mi voie să explic.

În primul rând are doar 1.7 Kg, iar cu încărcător trece timid de 1.8 Kg. E de notat pentru un ecran de 16 inci cu rezoluție puțin peste FullHD, cu o luminozitate corectă și o redare a culorilor 100% sRGB. La interior poți opta pentru un procesor i5 sau i7 din generația a 12-a, dar nu cel pentru ultrabook-uri, mici și puturos, ci acela pentru laptop-uri mult mai groase. Apropo, laptop-ul are doar 18 mm grosime, deci se poate bate cu un ultrabook la acest capitol.

Vine în configurație cu 8 sau 16 GB RAM, și cu SSD de minim 512 GB pe care îl poți și schimba pe viitor cu unul de 4 TB dacă vrei, fără să îți distrugi toate economiile pe jumătate de an. Nu are placă grafică dedicată, însă noul cip intel Iris, sau UHD 770, face față cu brio și la editare foto video, și chiar și la ceva jocuri mai puțin pretențioase. Nu mai vorbesc de filme și clipuri de pe YouTube în 4K. Are toată conectica de care ai nevoie, două porturi USB-C, două USB-uri normale și chiar un HDMI la nevoie, și se mai încarcă și în aproximativ o oră dacă ești tot timpul pe fugă.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.