Ce uși folosim în #casabuhnici

În momentul în care te apuci de renovat unul dintre primele lucruri pe care vrei să le schimbi sunt ușile. Sunt printre cele mai mari obiecte din casă și mănâncă desigur și cel mai mult spațiu atunci când stau deschise ca să îți faciliteze accesul dintr-o cameră în alta.

Ușile din #casabuhnici sunt toate diferite. Diferite lățimi, chiar ușa din living e și mai înaltă. Arhitectul și designerii au ales să fie diferite pentru a completa vizual mai bine spațiile pe care le delimitează.

Am avut o discuție lungă cu Tiberiu de la Porta Doors și apoi l-am pus în legătură cu Marius Șoflete ca să aleagă cele mai bune soluții pentru ușile din casă, uși care să fie conform standardului de casă pasivă. Și au reușit.

Ușa de la intrare este o ușă specială, următoarea, cea din vestibul este complet încastrată în perete, ca să fie cât mai discretă. Cea de la living este pe șină, înaltă, și se ascunde între peretele de la dormitor și cel de la living, chiar în spatele panourilor de răcire.

Ușile din băi și dormitoare sunt și ele speciale, iar la etaj, în birou am tot o ușă glisantă care intră chiar cu totul în perete. Camera nu este foarte mare și nu voiam să ocupe mult spațiu, mai ales când se deschide la interior.

Ușile ascund însă și tehnologie. Avem un sistem de ventilație care trebuie să funcționeze în permanență pentru a aerisi, încălzi și răci casa, așadar ușile au grile de ventilație speciale, care funcționează și pentru izolare fonică.

În plus, pragurile și garniturile de izolare sunt mobile. Atunci când o deschizi se retrag în interiorul ușii, și când aceasta este închisă, își vor face treaba foarte bine.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

5 Comments

  1. Atat de multe imperfectiuni aproape la toate cadrele cu usi. Ba zidul cioblit, ba lemnul cioblit, ba plinta sta suspendata deasupra parchetului. Sau poate am eu OCD. Ce temperatura era in casa?! Tu, George, asudai- noroc ca erai imbracat in negru, iar invitatul tau si mai si (ghinion vestimentar pentru el).

  2. Recent am montat si eu usile la casa. Numai ca eu am facut usile la tamplar . Dupa ce am vazut articolul tau am zis ca neaparat trebuie sa pun si eu praguri automate si broaste magnetice. Am intrebat pe tamplar de unde sa cumpar dar nu a stiut. Am cautat pe net dar cam sunt raritate pe la noi. Noroc ca am dat de un site https://www.ferart.ro unde am gasit de toate. Respectivii sunt specializati in raritati, am gasit la ei pana si balamale ascunse.

  3. Salut! Imi cer scuze pentru deranj dar am nevoie de un furnizor de incredere pentru ferestre PVC si as fi recunoscator daca imi poti recomanda unul, si de usi interioare si usi blindate de intrare in apartament! Sunt interesat mult de calitatea unui produs..

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.