Categorie: #casabuhnici

Ce uși folosim în #casabuhnici

În momentul în care te apuci de renovat unul dintre primele lucruri pe care vrei să le schimbi sunt ușile. Sunt printre cele mai mari obiecte din casă și mănâncă desigur și cel mai mult spațiu atunci când stau deschise ca să îți faciliteze accesul dintr-o cameră în alta.

Ușile din #casabuhnici sunt toate diferite. Diferite lățimi, chiar ușa din living e și mai înaltă. Arhitectul și designerii au ales să fie diferite pentru a completa vizual mai bine spațiile pe care le delimitează.

Am avut o discuție lungă cu Tiberiu de la Porta Doors și apoi l-am pus în legătură cu Marius Șoflete ca să aleagă cele mai bune soluții pentru ușile din casă, uși care să fie conform standardului de casă pasivă. Și au reușit.

Ușa de la intrare este o ușă specială, următoarea, cea din vestibul este complet încastrată în perete, ca să fie cât mai discretă. Cea de la living este pe șină, înaltă, și se ascunde între peretele de la dormitor și cel de la living, chiar în spatele panourilor de răcire.

Ușile din băi și dormitoare sunt și ele speciale, iar la etaj, în birou am tot o ușă glisantă care intră chiar cu totul în perete. Camera nu este foarte mare și nu voiam să ocupe mult spațiu, mai ales când se deschide la interior.

Ușile ascund însă și tehnologie. Avem un sistem de ventilație care trebuie să funcționeze în permanență pentru a aerisi, încălzi și răci casa, așadar ușile au grile de ventilație speciale, care funcționează și pentru izolare fonică.

În plus, pragurile și garniturile de izolare sunt mobile. Atunci când o deschizi se retrag în interiorul ușii, și când aceasta este închisă, își vor face treaba foarte bine.

 

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.