7 motive să NU construiești… încă

 

Rata divorțului În România este de 17%. Anual, peste 60.000 de adulți și peste 17.500 de copii sunt afectați în mod direct de divorț. 150.000 de copii sunt în depresie.

Acestea sunt statisticile, și multe dintre motivele acestor divorțuri și o mare parte din suferința copiilor înstrăinați de un părinte, vine de la greutățile întâmpinate în construcția unei case. A unui cămin.
Știu că e greu să stai la părinți acasă. Sau în apartamentul lor, însă, insist foarte mult să te gândești foarte bine înainte să te arunci într-o aventură care te poate costa căsnicia, bunăstarea, și chiar viața. Cu toții ne dorim o casă mai bună, cu toții merităm o casă mai bună, însă decizia de a începe o construcție, în orice condiții, cu oricine, sau chiar de a cumpăra o casă gata construită trebuie luată cu mult sânge rece, și după o perioadă lungă de timp în care o vei discuta cu partenera sau cu partenerul tău de viață.

Frustrările și depresia sunt poate cele mai periculoase elemente care sunt mult mai ușor de recunoscut din afara unui cuplu sau a unei familii, decât din perspectiva celor implicați. Și doar un psiholog poate evalua asta corect. Tot un psiholog mi-a explicat și mie asta, nu vorbesc din experiență proprie, pentru că eu am cântărit și amânat această decizie mulți ani. Până când am fost sigur, dar 100% sigur că vreau să fac acest pas, cu partenera mea de viață.

Și nu, nu am făcut-o doar pentru copii. Nu am construit-o ca să le rămână lor, pentru că vreau să le dau libertatea de a face ce își doresc ei, unde își doresc. Nu vreau să îi țin legați sufletește de casă, și nu sper că vor locui cu noi atunci când vom fi bătrâni. Dar am făcut-o psuficient de mică și de economică încât să fiu sigur că o pot întreține și la bătrânețe, indiferent de condițiile financiare de atunci.

Așadar, acestea sunt toate motivele la care m-am putut gândi până acum, și la care te rog mult să te gândești și tu, înainte să faci acest pas.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

17 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.