Black Friday – revoluție pe internetul românesc!

Anul trecut când am anunțat la iLikeIT reducerile de Black Friday toate site-urile participante au căzut. Cel mai puțin eMAG, vreo 40 de minute. Cel mai mult PC garage, până după amiază. Îmi vedeam visul cu ochii. După patru ani de insistențe pe la magazinele online românești, în sfârșit ceva se mișca. Se mișca împotriva chiar a opiniei unor lideri ai comerțului online românesc: ”Nu merită să ne agităm, George! România nu e țară de Black Friday”.

Anul acesta am zis să facem altfel. Colegii mei au pus pe picioare primul portal credibil de oferte de Black Friday – bf.stirileprotv.ro . E un experiment care ne va arăta direcția către care trebuie să meargă și media și magazinele off/online. Promovat susținut de un site credibil, Black Friday s-a extins viral în ultimele două săptămâni. De la closete la scaune și vacanțe până electro-IT, toată lumea vrea o felie din frenezie.

Peste 2 milioane de utilizatori activi vor da iama în cele 20 de site-uri care s-au pregătit mai bine sau mai prost. Așa spune un studiu Daedalus. Adică ceva peste 10% din populație. În America peste 70% sunt interesați de chilipirurile din ultima vineri de noiembrie dar la noi e bine și așa. Internetul o să cadă masiv în primele minute dar apoi va reveni treptat. Eu pariez totuși pe căderi cu orele în cazul site-urilor mici.

E bine? Da. E foarte bine. Vom uita pentru o zi de criză. Ne vom uimi și va fi ca o vacanță mentală pentru care nu trebuie să pleci din România. Vom redescoperi plăcerea de a cumpăra iar comercianții și publicitarii vor vedea pentru prima dată forța uriașă și adevărată a online-ului. Dincolo de fraze deștepte spuse de tot felul de experți, internetul ne va arăta că teoriile sunt depășite și că nu mai există decât un adevăr: Dacă nu ești online, atunci vei dispărea. Mai lent la noi dar tot o vei păți.

S-a mai scris mult despre oferte false și alte nereguli. Nu polemizez. Spun doar atât: Suntem cu ochii pe multe astfel de cazuri. Le urmărim produsele și primim de la oameni capturi de ecran unde prețurile nu sunt reduse cinstit. Cei care vor posta oferte mincinoase vor primi ce merită. Vom face o pagină specială unde arătăm țeparii.

Cu toate acestea cred că maximum 10% din oferte vor fi mai mult sau mai puțin nesimțite. În rest vom vedea foarte multe produse interesante, unele din zona superioară de calitate și primele stocuri adevărate, cel puțin la câțiva dintre participanți. Azi am văzut un depozit pregătit de reduceri. Da, vor fi tigăi, „mauși” dar și sisteme performante de sunet, televizoare de 46” sau laptopuri i5. Am văzut și tablete românești și sunt modele noi. Încerc să vă arăt și poze dar nu vreau să stric surpriza.

Eu cred în Black Friday. Cred că merită și consumatorul român o zi a lui când să simtă că se poate mai ieftin. Comercianții deștepți și serioși nu vor face profit vineri (nici nu vor pierde, sunt sigur) dar vor câștiga ceva mult mai important. Respectul și încrederea noastră.

Ultimele articole

Articole recomandate

37 Comments

  1. Emag este dupa parerea mea o mare teapa!!! Acum 6 min(08:29) am comandat un GPS si cand sa dau clik pt trimiterea comenzii imi raspund:”stoc epuiza”…. deci acel produs nu exista de la inceput! Am pierdut timp jaba sa mai si trimit comanda,au zis sal sterg din cos…

  2. Grija mare anul acesta , comparati foarte bine preturile , nu credeti pe cuvant reducerile afisate , am prieteni care s-au ars cu reducere de 20% au dat mai mult ca inainte !!

    Ideea in rest e geniala , dar grija la tepe !

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.