Banii inapoi!

leonard-orban.jpgComisarul european pentru multilingvism, românul Leonard Orban nu a prea ieşit în evidenţă cu mare lucru de când ne reprezintă la Bruxelles. Ce-i drept, multilingvismul nu este o prioritate imediată. Azi îl scoatem în faţă şi îi aplicăm totuşi un rând de aplauze pentru declaraţia următoare publicată pe HotNews.ro:

Reporter: Se mai pregatesc proceduri de sanctionare a Romaniei, pe linga cea referitoare la taxa de prima inmatriculare?
Leonard Orban: Nu exclud ca vor mai exista astfel de proceduri, dar, in momentul de fata, nu am informatii cu privire la astfel de situatii. Cert este un lucru: nu e esential numarul acestor proceduri, ci importanta lor. In acest context, in ceea ce priveste una dintre aceste proceduri lansata de Comisia Europeana in 2007, respectiv taxa de prima inmatriculare, ma bucur ca s-a putut ajunge la un acord intre Romania si Comisia Europeana. Dupa ce legislatia romaneasca va fi modificata, Comisia Europeana va avea argumentele sa stopeze aceasta procedura.

Reporter: Vor putea romanii sa-si recupereze in instanta banii platiti conform actualei taxe, daca ea va fi schimbata?
Leonard Orban: Exista o decizie a Curtii Europene de Justitie care spune ca sumele obtinute prin colectarea unor taxe care nu sunt compatibile cu acquis-ul comunitar trebuie rambursate. In consecinta, raspunsul este pozitiv, romanii vor putea sa isi recupereze banii platiti.

Interviul integral aici.

Ultimele articole

Articole recomandate

5 Comments

  1. Bun venit Fulgere! Tu trebuie să fii de pe la Zărneşti că acolo fulgeră vara de cad omuleţii ca popicele. :) Glumesc. Cum să uit nopţile de CS de la Canad? Ţin minte că erai destul de bun. Ce vremuri… Pe atunci stăteam pe net şi 2 zile legate. Altfel sunt bucureştean doar cu domiciliul momentan şi locul de muncă. Inima mea e tot acasă.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.