BMW – cele mai bune la revânzare

sediu-bmw.JPG

Cred că orice proprietar de BMW este şi fan. Şi eu sunt fan. Aşa că azi lăudăm fabricantul de automobile din Bavaria pentru blazonul său sub formă de elice de avion, care ne ajută pe noi să ne revindem automobilele la cel mai bun preţ. Un adevăr pe care îl simţeam deja dar îl vedem acum reconfirmat de o autoritate în domeniu: Eurotax Schwacke. Adică, acceaşi instituţie care creează cataloagele după care se claculează preţurile de listă la asigurări în funcţie de vechime sau preţurile la buy-back.

Iată de ce:

Modelele BMW – cea mai buna valoare de revânzare

Conform analizei Eurotax Schwacke în Germania, modelele BMW au obţinut şi pentru 2007 cea mai bună valoare de revânzare. În numai puţin de şapte din cele unsprezece clase de automobile, BMW ocupă prima poziţie, în timp ce BMW Seria 1 118d este lider absolut al clasamentului.

Conform studiului Eurotax „„AutomobilForecastIndex“” BMW ocupă şi pentru 2007 cele mai bune poziţii. Astfel BMW Seria 1 118d este automobilul care şi-a conservat cel mai bine valoarea pe piaţa germană. Propulsat de un motor diesel economic de 4 cilindri care dezvoltă 104 kW/143 cp, modelul a înregistrat o valoare de revânzare după trei ani de 71,5% din preţul de listă, cu numai puţin de 13,8 puncte procentuale faţă de orice alt model al concurenţei. Concluzia specialiştilor Eurotax: „Este rentabil sa cumperi acest model. Procentual, la revânzare, la niciun alt automobil nu se câştigă mai bine.”

În total, la şapte din cele unsprezece clase evaluate de Eurotax Schwacke, BMW ocupă prima poziţie. În clasamentul general BMW Seria 1 este urmat de BMW X3. Acest SAV („Sports Activity Vehicle”) de mare succes ocupă prima poziţie în clasamentul Off-Roader. Un BMW X3 3.0d înmatriculat acum trei ani înregistrează o valoare de revânzare de 69%. Cu o valoare reziduală dupa trei ani de 65,5%, BMW X5 2.0d vine pe locul al doilea în clasa Off-Roader, arătând aprecierea de care se bucura BMW în acest segement.

Toată gama BMW impresionează şi obţine rezultate excelente în acest clasament. Astfel, atât BMW Seria 3 ocupă prima poziţie în segement. BMW 320d limuzină şi BMW 320 Touring au obţinut rezultate cu mult peste concurenţă. Cele mai de succes versiuni pentru Seria 5 sunt BMW 520d si BMW 530xd Touring, de asemnea cu cele mai bune punctaje în „AutomobilForecastIndex“. Ultima victorie a fost revendicată de BMW 630i, cu o valoare de revânzare de 66,9 procente din preţul de listă dupa trei ani.

BMW Seria 7, în pragul lansării unei noi generaţii, deşi nu intră în topul celor mai mici devalorizări procentuale, în valori absolute ocupă prima poziţie. Aceeaşi performanţă o obţine şi BMW Z4 la categoria Roadster.

Sursa: BMW România

Mâine revin cu un clasament complet al mărcilor cu valorile de revânzare după trei ani, grafice, poze, etc.

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

2 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.