Alex și-a reparat Tesla lovită – Pisica Neagră

Știu că numele mașinii era Oaia Neagră. Ei bine, oaia a decedat iar acum este Pisica Neagră. Pisică.. 9 vieți, ai înțeles tu. Alex a plătit pentru reparație nu mai puțin de valoarea unei mașini electrice noi. Un Nissan Leaf de exemplu cu tot cu reducerea de la stat. E drept, așteaptă discuțiile lungi și despăgubirea de la asigurare, însă, ideea de bază aici este că dacă vrei să îți cumperi o Tesla nu poți avea aceleași așteptări ca de la o mașină normală.

Service-ul este în primă fază o mică problemă. Nu o poți repara oficial în România, Austria sau Germania sunt probabil cele mai bune opțiuni în acest moment. Reparația nu va fi ieftină, și va trebui să scoți probabil banii din buzunar. În primă fază, până te înțelegi cu asigurările. Apoi mai vine și problema pieselor, care, după cum spune și Alex, o mare parte dintre ele nu se găsesc nici măcar în service-urile autorizate și aștepți chiar să fie fabricate și transportate pe vapor. Sunt lucruri pe care trebuie să ți le asumi atunci când cumperi tehnologie nouă, despre asta este vorba. Lucrurile vor fi cu totul diferite peste 10 ani.

Motivul principal pentru care service-urile sunt totuși atât de puține, chiar și acum, la mulți ani după lansarea primului Model S este simplu: mașinile acestea nu au nevoie de verificări periodice. Sunt construite să reziste mai bine de 10 ani sau un milion de kilometri și asta tocmai pentru că sunt atât de simple. La nivel mecanic cel puțin. Ai piese puține, cu uzură mică și chiar nu ai nevoie să treci odată pe an pe la un nene să îți spună dacă e ceva în neregulă cu ea. O să îți afișeze în bord când trebuie să completezi lichidul de parbriz sau să mai umfli cauciucurile.

Experiența de a avea o astfel de tehnologie pe mână, care te poate transporta mult mai economic din punctul A în punctul B, mult mai confortabil din toate punctele de vedere și cu ajutorul căreia contribui mult la diminuarea gazelor nocive din orașe este de nediscutat. Te obișnuiești atât de mult cu această mașină încât nu o să îți mai facă plăcere să conduci alta. Și nici nu am intrat în detaliile despre condus. Sunt lucruri pe care nu ți le pot explica și le poți afla decât dacă te urci la volanul unei astfel de mașini.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.