Categorie: General

(P) Cum să alegi becul potrivit? Alege lumina naturală LED!

Câte espresso bei pe zi în decembrie? Eu sar ușor de 5. Primele două înainte de ora 10. Cu toate astea simt că oricât aș dormi îmi cade capul pe tastatură. Nu sunt obosit cât să adorm, dar motorul meu merge în 3 pistoane și dă rateuri ca și cum bezina ar fi udă. Dar nu cafeaua e de vină. Problema este că nu am mai văzut soarele de vreo două săptămâni. Adică sunt în ”sevraj”.

Aș putea scoate ușor ghilimelele. Sunt un tip dependent de senzații și emoții așa că absența soarelui mă lasă fără o doză serioasă de fericire în fiecare zi. Știi că lumina soarelui stimulează secreția endorfinelor și transmite creierului semnalul că e momentul să devină activ? În absența luminii, se secretă alt hormon la fel de important mai ales dacă ești insomniac, melatonina. Nu de melatonină am eu nevoie. Poftă de mâncare și somn am oricând.

Am nevoie de energie în orele lungi de muncă în interior. Așa că am nevoie de lumină și nu mă zârcesc niciodată cu sursele de lumină. Caut mereu becuri de calitate și sunt atent la producător, temperatura de culoare și tehnologia. Adică vreau să fie de calitate ca să nu mă urc des pe pereți, să dea o lumină care să nu îmi strice vederea și să fie economice.

Da, e un articol advertorial dar sursele de lumină de la Philips sunt printre cele mai bune și bifează la toate criteriile mele. Au o tradiție lungă în domeniu și folosesc tehnologie LED iar asta, știm deja, garantează cea mai bună lumină adică lumina naturală. Eu mai vânez de multă vreme o lampă LED cu telecomandă care proiectează pe perete lumină colorată și am deja un set complet de becuri Hue pe care le conectez prin WiFi cu un televizor Philips cu Ambilight. Acesta e un spectacol în sine.

Sper că te-am făcut curios. Dacă vrei să afli mai multe despre iluminatul LED ai aici o pagină completă: http://www.philips.ro/e/iluminatul-cu-led/

Despre iluminatul Philips. Produse, inspiratie si tutoriale.

Aplicatia Home Lighting Designer te ajută să faci o simulare cu corpurile de iluminat Philips in diverse variante de camere.

Tutoriale video despre cum sa alegi un bec. 9 filmulete despre becuri, tipuri de becuri, lumina calda vs. lumina rece etc: