800 RON sau GRATIS? – Elgato Stream Deck

Avem gadget-ul acesta la studio de aproape un an și nu am apucat nici până astăzi să ne jucăm cu el așa cum trebuie. Îl plimbăm de pe un birou pe altul de câteva luni, asta după ce a stat jumătate de an în cutie pe raft. Acesta este Stream Deck, un controler de macro cu 15 butoane cu ecrane OLED. Este super simpatic, și super deștept dacă îl și folosești, altfel, este o cheltuială inutilă de 800 de lei, cel puțin în varianta aceasta.

Între timp am observat că a apărut și o aplicație care face același lucru, de la același producător, și chiar altele gratuite de la alți programatori profesioniști. Unele dintre ele atât de complexe la configurare că poți modifica și dimensiunea, culoarea, background-ul butoanelor și le poți seta să facă ce vrei tu. Practic sunt o colecție de scurtături pentru orice tip de aplicație sau chiar pentru WIndows, Word, Excel ori email.

Dar totuși, ce aduce în plus un gadget de 800 de lei față de o aplicație de 14 lei pe lună, ori chiar gratuită? Cu ce iese în față pe lângă sentimentul de a apăsa pe butoane fizice și nu pe un touchscreen? Nu știu, dar argumentul de mai devreme s-ar putea să conteze mai mult prețul pe care îl plătești pentru un Stream Deck, Mini sau XL.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.