VIDEO Te-ai săturat de sunet ieftin? Vrei să conectezi totul la boxe? Atunci, Yamaha RX-V675

Yamaha RXV 675 www.buhnici.ro

Cum se ascultă muzica? Live, la boxe sau la căști. La, La, La… și ai prins ritmul. Azi te întreb dacă știi cum se aude însă muzica? Unii dintre noi se mulțumesc să asculte radioul în mașină, ceva muzică la căștile telefonului sau televizorul dat mai tare. Și este OK.

Pentru câțiva dintre noi asta nu e suficient. Suntem puțini cei care niciodată nu se mulțumesc cu sunetul muzicii. Am amici care au făcut credite ca să ia boxe mai mari, mai bune sau amplificatoare profesionale pe care le șterg cu mănuși o dată pe săptămână ca să nu se zgârie ”piano finish-ul”. Și asta e OK.

Eu încă mai caut. Pentru drumul spre sunetul perfect mi-am luat căști din clasa de referință cu amplificator pe care le scot din cutie o dată pe săptămână să ascult FLAC-uri. Dar nici asta nu e suficient. Căștile se aud genial dar trebuie să le mufez la ceva și rămân o experiență pentru o singură persoană. Pentru toată gașca și toată sufrageria ai nevoie de un receiver. Adică un amplificator care conectează toate device-urile și îți dă sunetul lor în boxe. Și când zic toate, nu mă gândesc doar la BluRay player sau mediaplayer ori ceva cablat prin cablu. Vorbesc și despre chestii legate în rețea, despre DLNA, server audio de pe PC, AirPlay pentru iPad, iPhone, iPod sau Mac, internet radio-player and so on. Dacă te uiți la mufele de pe spate, butoanele de pe față și telecomanda imposibilă o să înțelegi ce spun. Vestea bună e că poți vedea meniul nu doar pe afișaj ci și pe televizor unde mai pricepi câte ceva. Dacă ai chef de sunet mai bun, atunci urmărește unboxing-ul și testul meu.

Concluzia? Boxele nu sunt cele mai bune pe acest palier de preț dar mi-au servit scopului. Sufrageria/stuidoul meu sunt pline acum cu sunet. Receiver-ului îi lipsesc WiFi-ul și m-a obligat să îi trag cablu de net. Dar pot trăi cu asta și cred că o soluție cablată e mai sigură. Între timp am rezolvat și problema absenței bluetooth-ului scoțându-l de tot din ecuație. Mai nou chiar și Android-ul trimite muzică la device-uri compatibile AirPlay prin WiFi dar despre asta într-un review viitor.

Dacă ești cunoscător, te întreb cum ți se pare receiver-ul Yamaha RXV 675 raportat la ce se mai vinde pe piață? Dacă încă nu știai ce înseamnă un receiver, te-am convins să te gândești mai bine data viitoare când cauți sunetul potrivit pentru acasă?

Toate specificațiile și prețul (neașteptat de bun) sunt aici

Mai multe despre Yamaha pe pagina oficială – http://www.yamaha-hifi.ro/

Ultimele articole

Articole recomandate

89 Comments

  1. Daca vrei ceva foarte asemanator care are inclusiv conectivitate DLNA poti opta pentru asa ceva…http://www.hifistore.ro/pioneer-av-receiver-vsx-527-k.html… care vine la aproape jumatate pretul celui din prezentare dar daca nu ti neaparat la DLNA, poti linistit sa conectezi orice device prin mufe usb atunci o optine mult mai avantajoasa poate venii tot de la yamaha…http://www.okazii.ro/receivere-antene/receivere/receiver-a-v-yamaha-rx-v371-6118–a118982819

  2. Salut.

    In clasa lui pare ca cel de aici: http://www.dvdplanet.ro/hi_fi_high_end/hi_fi_high_end_receiver_a_v/onkyo_tx_nr626 ar fi peste un pic.
    Ca si compatibilitate cu boxele se recomanda Harman/Kardon.
    Personal am ONKYO si telecomanda lui mi se pare cea mai usor de memorat si mai aerisita posibil.

    Te-as ruga 2 lucruri:
    1. Poti sa dai play la FLACuri de pe calculator prin Wifi? La mine merg doar MP3urile via aer, restul sunetelor(FLAC, youtube, filme) doar prin HDMI.
    2. Da pui o sursa video in YPbPr, AVRul o proceseaza automat spre iesirea HDMI?

    PS: vezi ca ce ai tu acolo sunt boxe 5.0. punct 1 inseamna subwoofer, ceea ce nu e tocmai necesar daca ai boxele de pe fata cu destul bass – mai ales la bloc. Pleaca paharele vecinilor din vitrina :)

  3. Specificatiile si sunetul sistemului Yamaha pe care l-ai prezentat pun accentul pe cantitate si mult mai putin pe calitate. Daca ar fi sa il compar cu o masina ar fi la nivelul unui Logan. Fiabil, onest in ceea ce priveste raportul pret calitate, cu interfatare si conectivitate multimedia peste clasa lui… insa la finalul zilei se simte ca e low cost. Ca pret sistemul este decent, insa nu are absolut nici o treaba cu zona premium. Iar in domeniul audio pentru un sunet de calitate e nevoie sa ajungi la zona premium. Mai multe detalii si o justificare a afirmatiilor de mai sus o sa iti trimit pe mail.

  4. Felicitari pentru achizitie!

    Ne mai poti detalia despre:
    – cum scoti sunetul din TV catre sistemul audio? HDMI?
    – ziceai la unboxing despre o antena, ai testat daca poti capta radio? Cum „prinde”, ceva probleme?
    – cum este radio-ul de pe Internet? Sunt si posturile romanesti sau se pot adauga manual printr-un URL?

  5. Un test audio pe o melodie, ceva sa auzim calitatea sunetului?Din review am auzit doar o melodie(soundtrack) care nu cred ca a fost reprezentativa pentru un test de sunet.In rest, in ceea ce priveste conectivitatea si designul este foarte bun, nota 10 de la mine.

  6. Calitatea sunetului si pretul aparaturii de redare sunt notiuni invers proportionale, iar raportul este cu atat mai mare cu cat pretentiile calitative sunt mai mari.
    Acasa, entru o auditie muzicala numai sunetul; stereo este solutia ideala… Restul variantelor sunt solutii de compromis, „bune” doar pentru urechile neavizatilor. Pe cand o sa vedeti amplificatoare exclusiviste precum KRELL, Mc Intosh, Accuphase, Mark Levinson etc, (ordinea este aleatorie) ca vor produce sisteme multi-canal de calitate? Never!
    Corectie la textul tau: „Pentru toată gașca și toată sufrageria ai nevoie de un receiver.”
    Da, asa e, doar in varianta in care daca vrei doar sa asculti muzica fara sa te intereseze prea mult calitatea auditiei. Pentru calitate cat mai buna ai nevoie de un preamplificator, de un final si de niste boxe de foarte buna calitate, si nu in ultimul rand, de o sursa de redare a sunetului, de asemeni de foarta buna calitate. Numai in aceasta situatie sunetul va fi intradevar de foarte buna buna calitate. Ori „un receiver” indiferent de marca/performante nu va intra niciodata in competitie cu un amplificator/preamplificator de firma dedicata sau exclusivista. Este simplu: prin comparatie „Receiver-ul” reprezinta un autoturism Break, iar un „amplif/preamplif” o masina sport, care si astea incep sa se imparta in multe alte categorii. Asta fiindca la masini te pricepi mai bine decat multi alti si poti sa-ti dai seama de diferente calitate-pret-performante- dotari…
    La fel si identic se departajeaza si piata audio, unde preturile mici le cunosc toti, dar pentru performante ridicate numai cerul este limita de sus a preturilor. Ce vreau sa te asigur insa, este ca absolut nici-un audiofil nu te va gira la performante cu un sistem de 1.000 Euro, asa cum sunt sigur ca nici tu nu vei gasii (la aceiasi categorie de pret!) un Break care sa se compare cu vreo masina sport! Sunt lucruri diferite, care trebuiesc tratate diferit.Cu stima,

  7. AV Yamaha RX-V675 Canale 7.2
    Putere de iesire (1kHz, 1ch driven) 150W (4ohmi, 0.9% THD)
    Putere la iesire (20Hz-20kHz, 2ch driven) 90W (8ohmi, 0.09% THD)

    Ce ai cumparat nu se poate apropia de zona hi-fi ci doar zona ‘media’ adica vazut filme si ascultat muzica ‘ comerciala, zgomotoasa

    – un reciever cu adevarat bun trebuie sa aiba amplificare separata pe fiecare canal in parte – cel prezentat are doar 2ch driven – astfel puterea celor 2 canele se imparte spre toate cele 7 canale(boxe)
    E o chichita de marketing(nu toti o stiu) – asta inseamna ca la puteri mari claritatea si calitatea sunetului nu mai e prea rasarita
    – se putea si mai rau: sa fie 90w 1ch driven calculati la 1 kHz si nu cum ar trebui la 20Hz-20kHz – sunt multi care aplica formula asta scriind apoi puteri aiuristice

    – deasemenea cei 90w obtinuti sunt reusiti la o distorsiune de 0,09%thd – un reciever bun scoate macar 100w 130w la o distorsiune de 0,07.. 0,05% etc

    Restul features-urilor sunt bonusuri

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.