Camera Mio MiVue are câștigător

Felicitări lui Octavian Păun. Îi mulțumesc pentru comentariul ”zemos” extras din viața de șofer în România. O lecție simplă de învățat din experiența lui, una dintre cele peste 130 postate de cititorii blogului.

George Buhnici si Octavian Paun

Acum cateva zile, pe iuliu maniu in bucuresti aproape de metro, asist la un ritual de jungla intre doi loganisti. Eram pe banda 1, in fata mea un logan de firma si in stg mea pe banda 2 un logan de GJ sau DJ parca. La ora aia de dimineata, chiar parea ca e din provincie-un cuplu de 45-50 ani. Cel din fata mea da semnal sa treaca pe banda 2, fara sa forteze, moment in care cel din stanga accelereaza astfel fortandu-l sa se razgandeasca, claxonand lung in acelasi timp. In cele din urma cel din fata mea cu loganul de firma, schimba banda la mustata, mandria de aceasta manevra a sa impartasind-o cu blonda de langa el. Imediat dupa, acumularea de testosteron a celor doi se transforma in: cel de GJ/DJ claxoane si semne, cel cu loganul de firma frane bruste, schimba banda pe 1 ca sa nu fie depasit etc. Era genul de situatie in care imi venea sa ii caftesc pe amandoi. Accelerez, trec in fata lor fiindca eram nevoit (pe banda 1 incerca unu sa iasa cu spatele din spic si se oprise in drum) si la prima trecere de pietoni toate celelalte masini incep sa franeze, distantele dintre noi fiind foarte mici. Franez destul de tare, nu brusc, timp in care cei doi din spatele meu erau continuu intr-un proces de conversatie prin gesturi. soferul cu loganul de firma n-a observat ca eu aproape ma oprisem, franeaza brusc iar celalalt din spatele lui…n-a mai apucat. Scartait de roti lung de tot si apoi trosc. Dupa decibelii impactului, nu cred ca s-au avariat foarte mult, dar bine mi-a parut, sincer.
Zic nah, asa va trebuie, acum chiar aveti posibilitatea sa va continuati ritualul meltean fata in fata, iar de la vorbe si gesturi puteti trece la fapte.
Acest episod a fost cel mai recent, am vazut multe de cand sunt sofer, mai ales in Bucuresti. Din pacate raportul faptelor bune vazute in trafic fata de cele rele…este subunitar.
Drumuri bune s-aveti!

Îi mulțumesc încă o dată lui Octavian și îl felicit. M-am bucurat să îl cunosc. Vă garantez că e un tip de ispravă și am descoperit că și un cititor veteran al blogului. Cel mai mult mai impresionat frizura lui asortată cu ambalajul camerei :))

Le mulțumesc și celorlalți care și-au pus negru-pe-alb amintirile urâte/ciudate/funny din trafic. Ca reporter, am văzut zeci, poate sute de accidente și prea mulți oameni distruși sau prăpădiți de tragedii. Dar recunosc că m-am deprimat după ce le-am citit pe cele mai multe scrise de voi iar asta spune multe despre efortul inuman pe care îl depunem zilnic atunci când ieșim pe stradă la volan.

Ultimele articole

Articole recomandate

8 Comments

  1. Epic…
    „(…)Scartait de roti lung de tot si apoi trosc. Dupa decibelii impactului, nu cred ca s-au avariat foarte mult (…)”

    Apreciere inteleapta a soferului… de bucale

  2. Salut George,vad ca nu a ajuns testul cu golf-ul 7 pe blog..sa il cerți pe Marian ca motorizarea 1.2 tsi are 4 cilindri,nu 3 :)..si scz ca am comentat aici dar am gasit ceva mai sus..toate bune!!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.