VIDEO – BMW 530d Pachet M – superlativul executiv

Toți copiii vor să se facă piloți de avion. Eu încă mai visez. Când sunt în fața unui înaripat de metal, redevin puști și stau gură cască la toate butoanele. Nu îmi explic foarte clar de ce, însă aceleași senzații le am în fața unui BMW nou. O fi din cauza elicei alb-albastre de pe bot?

Peste 2, 3 ani le vom vedea cu numere temporare de Germania pe bulevardele din România. Desigur, dacă nu vine criza cea adevărată, nu „gluma” pe care o îndurăm de doi ani… BMW 530d din toate generațiile anterioare a fost mereu un succes pentru că aduce în același ambalaj și statut și putere și economie.

Are însă și un defect capital. E scump la preț de nou cât un apartament așa că îi descalifică logic pe cei cumpătați de la noi. Piața reală a mașinii sunt profesioniștii occidentali care au avut toată viața o limuzină executive și trebuie să o înnoiască la fiecare schimbare de model ca să le arate tuturor că sunt în continuare pe val.

Tot pe val vor să stea și ai noștri, doar că cei mai mulți încă mai râcâie din conturi rămășițe din vremurile goanei după aurul imobiliar.

Ce nu a încăput în postarea video? Păi, senzațiile pe care mașina le poate scoate din tine când apeși pe butonul Sport. Sincer, nu am avut curaj să abuzez de setarea Sport+. Pe serpentinele aerisite de la munte am simțit tot potențialul motorului dar și al transmisiei integrale. Animalul de peste o tonă și jumătate aleargă precum o panteră și se așează pe viraje exact ca în filme.

Desigur, atâta metal și tehnică au și dezavantaje când te joci de-a pilotul. Mașina duce anvelopele performante la limitele aderenței. Sunt viraje când poți auzi un scârțâit discret, semn că latexul muncește ca să te țină pe traiectorie. În plus, electronica avansată și rafinată de la BMW, adică DSC-ul acela care conține controlul stabilității, al frânelor, tracțiunii sau suspensiilor va interveni chiar și când crezi că ai dezactivat totul.

Tocmai de aceea aș prefera un ghepard în loc de un leu pentru goană. Seria3 cu același motor pe un asemenea traseu este mult mai versatil și… mai ieftin. Desigur, nici pe departe la fel de spectaculos…


Vizionează şi testul cu BMW 530D Touring. O sufragerie mult mai confortabilă…

Ultimele articole

Articole recomandate

66 Comments

  1. pe cand un test cu bmw 520d f10 cu cutie automata ? vreau sa o cumpar am vazut multe teste dar nu am vazut nici unul facut de voi . am un 520d e60 din 2007 163 cp si as vrea sa-l schimb desi sunt foarte multumit de masina are 152.000 km si nu am avut nici o problema! din cate stiu eu seria 5 cu acest motor este cea mai vanduta .multumesc anticipat !!!!

  2. Salut George, vreau sa imi cumpar o masina si am nevoie de o parere a cuiva care desi este fan BMW m-ar sfatui sa fac o alegere buna. Imi place mult BMW F10 si ma gandeam daca un 520 diesel (184 cp) ar fi suficient pentru aceasta masina. Prefer motorul de 2000 pentru ca mi se pare exagerat impozitul pentru motorul de 3000, ar mai fi si 525 (218 cp).
    Si cel mai importat, crezi ca e un dezavantaj tractiunea spate (pe timpul iernii, in Bucuresti cat si pe la munte) sau ar fi indicat sa o iau cu xdrive? Intreb pentru ca nu am condus, testat niciodata o masina cu tractiune spate.

  3. George, am carnetul de un an, am facut aproximativ 25.000 de kilometri si as vrea sa imi iau o masina SH, in limita a 15.000 euro. Ce recomanzi intre A6, seria 5 si X3?

  4. Nu vreau sa fiu hater, da am observat in filmarile tale ca tu altceva in afara de BMW nu stii, tie seria 5 ti se pare extraordinar, hai sa fim seriosi . daca tu esti fan bmw, asta nu inseamna ca ii si cea mai buna masina , dar din videoclipurile tale, numa asta reiese .

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.