VIDEO – Anvelope, ghid complet – partea a 3-a

În partea a treia aflăm cum se face o echilibrare corectă, cum curăţăm adezivul plumbilor vechi şi de ce nu e bine să exagerezi cu manivela când strângi prezoanele.

Toţi cei care dau like pe facebook clipurilor din serial primesc gratuit carduri de reducere de 10% pentru orice produse şi servicii AutoSoft. Modalitatea de intrare în posesie o vom anunţa în zilele următoare.

Aşteptăm opiniile voastre.

Ultimele articole

Articole recomandate

11 Comments

 1. Sa nu uit cred ca Auto Soft sint cam singurii ce string prezoanele cu cheia dinamometrica. Chiar am intreb in Constanta la un atelier de cheie dinamometrica se uita la mine si nu intelegea despre ce este vorba.

 2. Scuze am fost astazi in Otopeni si poate de aceea, omul nu este actor dar joaca bine in meseria lui :)

  O sugestie poate o transmiti sefilor sa incerce sa inteleaga modelul german http://www.reifen.com si nu vor avea de pierdut si nu ma refer doar la preturi.

  Personal de multe ori comand produse de acolo si cu tot cu transport ajung in tara mai ieftine.

  Stiu ca in Pipera au un atelier in sistem fransiza acolo nu am fost multumit de mesteri diferenta mare.

 3. EU TOT NU ÎNȚELEG , DACĂ ÎN DECEMBRIE NU VA FI ZĂPADĂ… DE CE TREBUIE NEAPĂRAT SĂ ÎMI PUN CAUCIUCURILE DE IARNĂ … CU TOATE CĂ AM 4 BUCĂȚI PE ACASĂ !

 4. @laur altfel le-ar fi spus anvelope pentru zapada. Stiai ca in mod normal anvelopele de vara sunt proiectate pentru a evita acvaplanarea si nu pentru a scoate la iveala sarma din ele pe Cheia?

 5. @Razvan – Baneasa. Iar omul nu e actor… :)

  Corect ! Daca era actor sau macar un tehnician bun, nu ar fi spus „plumbi de zinc” . Probabil terminologia corecta este „contragreutate din material ecologic”.

  Probabil baiatul este un bun practician si am eu ce am cu marii specialisti din service-urile noastre.

 6. Nu stiu daca ai aratat tot in film dar o umflare corecta a anvelopelor cu azot se face mai intai prin eliminarea tot oxigenului.
  La mine cel putin cu acelasi aparat de umflare a dezumflat-o si chiar turteste anvelopa sa iasa cat mai mult oxigen iar apoi se baga azotul.
  Alta metoda: se baga azot apoi lasi sa iasa azotul impreuna cu oxigenul care inca mai era si se mai baga odata azot

 7. Stimate Domnule Buhnici!
  Din pacate trebuie sa marturisesc ca reclama de marketing cu cele +7grC
  este un fals total indiferent cine a inventat si de unde provine si va explic de ce: Toate tipurile de cauciucuri ce intra in compozitia anvelopelor auto inainte
  sa iasa anvelopa ca produs finit, trec prin procesul de vulcanizare un proces chimic care schimba total termosensibilitatea cauciucurilor brute. Vulcanizare a practic suprima plasticitate cauciucului si da o hiperelasticitate pe care o mentine in limite foarte largi de temperatura, intre -50 si + 150 grC.
  Mentionez ca, ” peurile pentru zapada” M+S sunt concepute, proiectate si realizate ca sa aiba un comportament mai bun decat pneurile normale pe suprafete deformabile cum este si zapada. Cam asa stau lucrurile.

  • Mi-e greu să spun „salut pamaxax”, dar, salut.
   Vulcanizarea latexului nu este singura operațiune în crearea unei anvelope. Ar fi pre ușor. Mai există și alte substanțe componenente și nici vulcanizarea nu se face complet că altfel am merge pe ebonită în loc de cauciuc.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.