Categorie: Auto

Sfaturi de cumpărare 10

Buna ziua,

Domnule Buhnici asi dori sa va intreb in legatura cu oferta bmw curenta
privind modelul 320d xdrive de 24.444 Euro (fara T.V.A). Considerati ca se
merita sa platesc atat pentru aceasta masina noua sau sa ma orientez catre
piata SH ?
Este o reducere substantiala (aprox 20%)si ma tenteaza . Va rog sa-mi
trimiteti opinia dumneavoastra sincera, lasand la o parte preferinta
dumneavoastra pentru masinile sh din Germania. Cealalta optiune a mea ar fi
o masina superioara cu km putini din Germanaia.

Va multumesc

Răspuns:
Am condus BMW 320xd şi cred că este unul dintre cele mai bune BMW-uri din zona accesibilă a mărcii. Este prima dată când BMW a instalat tracţiune integrală pe un seria 3 cu motor de 2 litri, iar asta se simte şi ca avantaj, dar şi ca dezavantaj. Propulsia este mai bună însă numai în curbe şi pe serpentine la viteze sporite sau pe carosabil alunecos. Motorul nu are din păcate suficient cuplu ca să gestioneze o astfel de situaţie în turaţii mici şi atunci trebuie să conduci ceva mai turat ca să scoţi un plus de putere care vine din turbină mai ales peste 2.500 de turaţii. La un regim de condus normal, fără munte sau zăpadă consumul stă pe la 6/100, adică peste un 320d fără tracţiune integrală, însă sub un 330xd. Aşadar o nişă pentru un familist care vrea mai multă sigurnanţă şi precizie.

Eu unul nu mi-aş lua 320xd pentru că prefer plusul de sportivitate al propulsiei (evident spate) în varianta fără tracţiune integrală şi consumul mai mic.

Cât despre preţ, dacă ai banii aceştia şi eşti genul care preferă o maşină nouă te îndemn să o cumperi cu 0km. La mâna a doua e destul e greu să găseşti un 320xd pentru că are abia un an pe piaţă, deşi nimic nu este imposibil pe mobile.de.