Salvează-te singur!

Să luăm un scenariu real. Ai 35 de ani, ești perfect sănătos pentru că mănânci bine, faci și ceva sport, nu fumezi, nu bei și nici nu lucrezi la un job stresant. Ești pe cale să te însori și deja ai planificat și un ”mini TU” de vreo două luni. Te informezi din surse de calitate, IGDLCC de exemplu, și cariera ta este pe un trend ascendent, mai ales datorită pandemiei care ți-a resetat prioritățile și te-a făcut să îți schimbi domeniul de activitate.  Aceasta este probabil povestea multora dintre cei care ne urmăresc și ne bucurăm pentru ei mai mult decât își pot imagina. 

La noul job ai ocazia să întâlnești oameni noi, să înveți lucruri la care nu te-ai fi gândit până acum. Te simți ca un copil pentru prima dată la școală, ceva emoții și o curiozitate inedită pentru ce te așteaptă. Ba chiar te gândești la un credit pentru o casă și o mașină. Asta mai poate să aștepte însă până vine copilul și dai cu pixul la casa căsătoriilor.

Vine și promovarea și odată cu ea ocazia să te vezi și în carne și oase cu noii colegi, că până acum v-ați împrietenit doar pe Zoom. La o săptămână ești declarat pozitiv și în două zile cauți loc în toate spitalele din țară și toți te refuză cu tristețe în priviri. Poți ajunge în Germania în 8 ore dar costă. Și costă mult, mai mult decât îți vei putea permite.

Știu, ai fost ocupat cu viața de zi cu zi și nu ai avut timp să te vaccinezi, dar acum ce faci? Că nu îți permiți să plătești sute de euro pe zi pentru spitalizare și mii de euro pentru intervenții. Aici intră în discuție o asigurare de sănătate pe care trebuia să o faci acum vreo cinci ani, dar din nou, ai zis că nu ai nevoie și costă cam mult în fiecare lună. E normal să gândești așa când drămuiești fiecare bănuț, dar e și mai sănătos să planifici în avans. Din păcate sănătatea sau un accident nu pot fi planificate.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.