Norma de poluare şi maşini din Elveţia

Buna ziua
Stie cineva norma de poluare B04 (Elvetia) este egala cu Euro 4 ???
In cazul in care cumpar o masina din Elvetia si vreau sa o inmatriculez in
Romania,ce acte trebuie sa am ?
Se plateste taxa de mediu,sau taxa de mediu + TVA ???Pentru o masina Audi
sau VW.

Salut,

Aceeaşi problemă cu Germania unde a funcţionat până prin 2002-2003 norma D1 până la D4 care putea fi sau nu echivalentă cu Euro1-4. Nemţii s-au aliniat între timp şi treaba e clară, însă pentru orice model cu normă de poluare B, D sau cu orice altă literă decât Euro (însă chiar şi pentru acestea) recomand o metodă sigură de verificare. Ceri seria de şasiu şi o verifici dinainte la Registrul Auto. Aşa poţi fi sigur că taxa auto nu îţi va genera un efect de vacuum prin protofel.

Şi încă un mesaj pe o temă apropiată:

Buna ziua
Am nevoie de ajutorul dvs.
Vreau sa aduc o masina din Elvetia si sa o inmatriculez in Romania.
Va rog sa mi spuneti cu ce documente trebuie sa plec de aici din Elvetia
cand cumpar masina si daca in afara de taxa de mediu se plateste taxa vamala
.Am cautat pe net dar nu am gasit mare lucru.
Va multumesc

Elveţia este spaţiu extra-comunitar care are însă o relaţie specială cu UE. Cel mai sigur răspuns vine de la Administraţia Fiscală din zona dumneavoastră. Intraţi şi întrebaţi.

Ultimele articole

Articole recomandate

13 Comments

  1. Domnule George te rog uitate peste e-mailurile tale si raspunde mi si mie la cel ce l-am trimis…..esti cred printre singurele pers care ma poate ajuta mai ales ca sunte ti bine informat in ceea ce tine de masini….

  2. Domnule George va rog uitati va peste e-mailurile dv si raspundeti si mie la cel ce l-am trimis…..sunte ti cred printre singurele pers care ma poate ajuta mai ales ca sunte ti bine informat in ceea ce tine de masini….

  3. As dorii sa stiu daca pot platii taxa vamala la o autoutilitara sub 3500 kg,in Franta sau in Germania,marturisesc ca masina o voi cumpara din Elvetia,imi este foarte frica de ce ma asteapta in tara,,taxe peste taxe si nimeni nu te lamureste niciodata cu nimic la nici un birou, Credeti ca la o valoare reala de 3000 euro,cat costa utilitara voi platii taxa vamala mare? Are f multi km din aceasta cauza pretul este mic,anul de fabricatie e 2007, Va multumesc pt ajutor,cu stima,Mocanu V.

  4. rog din suflet, daca ma poate ajuta cineva cu ceva informatii,. sant total dezorientat,si nu stiu ce sa fac. Am cumparat din romania un peugeot boxer,8+1,2200hdi fabr. 2003,cu numere rosii de bucuresti,[expirate] nu am stiut ca daca masina provine din elvetia nu se poate anmatricula. primul propietar este roman , cu domiciliul an elvetia,al doilea este din bucuresti,si ste disparut fgara urma, iar eu mam trezit cu o masina ce nu poate fi anscrisa. CE este ciudat, este faptul ca mam dus la politie sa iau numere rosii si mi-au cerut un act din care sa reiasa ca s-a platit taxe vamale pentru masina[an coditiile an care masina an cauza are numere rosii de buc. expirate] M-am dus la vama alexandria TR. si mi-au spus ca trebuie sa vina propietarul,desi eu am act de vanzare cumparare pe numele meu,.Aberant este ca eu nu am cerut ,am vrut sa platesc taxa vamala plus o amenda de 15.miliioane vechi pentru ca cel care a venit cu masina din elvetia nu a facut declaratia de tranzit sau ceva de genul asta. Sant total dezorientat, si nu stiu ce sa fac,

  5. Eu am fost miercurea trecuta sa imi iau primul rand de numere rosii pentru Mazda mea diesel din 2010 . Cei de la politie m-au intrebat de unde vine masina si le-am zis ca vine din Elvetia si mi-au zis ca trebuie sa platesc taxa vamala pentru ca masina vine din Elvetia . Am fost la oficiul vamal de la mine din oras si hotii de acolo mi-au spus ca trebuie sa platesc 112 milioane de lei vechi . Au zis ca este taxa vamala ,TVA 24 din suma de achizitie a masinii pe care am dat 7250 de CHF sau franci elvetieni plus o amenda de fraer de 1500 de roni adica 15 milioane de lei vechi.
    Dupa ce am luat vamesul in cotor m-am scutit de taxa te 1500 de lei noi dar restul i-am platit . Momentan ma judec cu ei si daca am succes la proces revin si va spun ce trebuie sa faceti ca sa va luati banii inapoi de la HOTI ….. pardon ….vama

  6. buna ziua
    am nevoie de o informatie va rog : vreau sa cumpar o masina din Elvetia , pot plati taxa vamala in Germania sau sunt obligat sa o platesc in Romania ? O cumpar ca persoana fizica ..va multumesc anticipat !

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.