Categorii: Auto, Ponturi

Încă 45 de zile pentru Euro4 fără taxă

Deși nu e coadă nici la înmatriculări zilele acestea și nici în reprezentanțe nu s-a înghesuit nimeni pe sfârșitul de an….

Romanii care si-au cumparat masini cu motor Euro 4 si cu capacitate cilindrica sub 2.000 cmc pana la 31 decembrie vor avea la dispozitie inca 45 de zile pentru a le inmatricula fara sa plateasca taxa de poluare.

Premierul Emil Boc a anuntat, dupa sedinta de Guvern de marti, ca autovehiculele cumparate dupa 1 ianuarie nu vor mai putea fi scutite de la plata taxei de poluare, conform prevederilor legale in vigoare.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a explicat si el ca Romania nu mai poate prelungi masura de scutire de la plata taxei si in 2010 pentru “Uniunea Europeana nu ne permite acest lucru”.

Borbely afirma dupa sedinta de Guvern de saptamana trecuta ca doreste stabilirea unei perioade de 60 zile in care persoanele care au adus masini cu Euro 4 si cu capacitate cilindrica sub 2.000 cmc in tara pana la 31 decembrie sa le poata inmatricula fara plata taxei de poluare auto.

La preluarea mandatului de ministru al Mediului, Borbely spunea si ca vrea sa promoveze saptamana aceasta o ordonanta de urgenta privind taxa auto, pentru a scapa macar de una din cele cinci proceduri de infringement motivate pe care le are Romania in prezent de la Bruxelles.
via: ziare.com