GOOGLE PIXEL 8 și 8 PRO -Tot Ce Trebuie Să Știi

Întrerupem transmisiunea noastră continuă despre iPhone cu niște anunțuri foarte importante de la Google care tocmai a lansat Pixel 8 și Pixel 8 Pro, precum și Pixel Watch 2, și Pixel Buds 2. 

Cred că așa s-a gândit și Google, stai să mai treacă nebunia cu iPhone și anunțăm și noi noile produse. Așa au și făcut, iar noile telefoane vin cu niște funcții tare interesante ce merită menționate.

Așadar, pe scurt, aceste sunt toate lucrurile pe care trebuie să le știi despre noile telefoane, iar acum mă gândesc ce bine ar fi ca și Google să aibă magazine fizice, ca să vadă lumea ce pierde.

Pixel 8 Pro este cel mai puternic, mai deștept și acum și mai scump model. Pleacă de la 999 de dolari, cu 100 de dolari mai scump ca cel de anul trecut. Vine însă cu niște upgrade-uri majore, un nou chipset tensor G3 care face procesarea cu AI mai rapidă direct pe telefon, și un senzor de temperatură cu care poți măsura diferite obiecte, mai puțin oameni și animale. 

Ca să funcționeze, trebuie să apropii zona de camere de pe spate de obiect, să selectezi tipul de material din care e făcut și să aștepți câteva secunde. Mi se pare tare utilă funcția, și probabil o să fie și mai utilă când e aprobat și pentru oameni. 

Ecranul rămâne de 6.7 inch cu un display la 120Hz de tip LTPO, adică un polimer cu consum mai redus de energie. În plus, display-ul este unul dintre cele mai luminoase de pe piață, cu un maximum de 2400 niți. Na poftim telefon care nu are nici o problemă în lumina soarelui. 

Bateria e aproape la fel, a crescut doar cu 50 mAh, probabil eroare de fabricație, dar acum se încarcă sensibil mai repede, cu 30W în loc de 23W ca cel de anul trecut. 50% în doar 30 de minute. 

Carcasa a suferit câteva modificări de design, modulul de camere este mai mare și spatele din sticlă este complet mat și ușor de ținut în mână. Bine, relativ ușor, că e cu 1 gram mai greu decât Pixel 7 pro. 

Camerele sunt importante, 50 Megapixeli pentru cea principală, 48 de Megapixeli pentru cea de Zoom 5X și tot 48 de megapixeli pentru cea de ultrawide. O să vedem în curând de ce sunt atât de similare.

Pixel 8, ăla micu, e puțin mai mic ca cel de anul trecut, cu 6.2 inci dar cu aceeași rezoluție a ecranului. Și acesta are 120 Hz, dar nu este LTPO ci doar OLED, și promite un maximum de 2000 de niti luminozitate. Google e pus pe recorduri anul acesta.

Are același procesor ca Pixel 8 Pro, și îmi place că nu au făcut diferență nici aici între ele, și e sensibil mai ușor ca Pixel 7, la doar 187 grame. Bateria e doar o idee mai mică, 4575 mAh, și sunt sigur că va fi cel mai apreciat din gamă, mai ales pentru autonomie. 

Camerele sunt însă diferite, păstrează camera de 50 megapixeli principală, o pierde pe cea de 5X zoom optic și cea de ultrawide este de doar 12 Megapixeli. Păcat, puteam să renunț la cea de zoom pentru cea ultrawide cu aceeași rezoluție ca principala. 

Nu de alta dar Google face minuni la software. Nu degeaba Pixel este unul dintre cele mai îndrăgite telefoane, atât pe foto cât și pe video.

Pixel Watch 2 este mai deștept, vine cu mai mulți senzori acum și pentru a măsura temperatura și senzori pentru stres, dar și cu un procesor mai cu mușchi, un Snapdragon W5, și cu un consum mult mai mic de energie. Ceasul chiar promite 24 de ore autonomie chiar și cu display-ul tot timpul pornit. 

Senzorul de puls este din nou îmbunătățit, ia de trei ori mai multe măsurători și alături de algoritmul mai deștept face niște predicții mai bune despre somn și efortul măsurat. 

Pixel Buds Pro arată aproape la fel, mai puțin noile culori cu care vin. Ascund însă un secret tehnologic interesant. Vin cu tehnologia Bluetooth Super Wideband, în traducere Google Clear Calling, care va funcționa doar pe Pixel 8 și 8 Pro. Asta pentru că doar noile telefoane suportă funcția nouă care ne va permite să vorbim și să auzim mai bine în special vocea pe apeluri audio și video. 

Și acum, hai să vorbim și despre Magia din Software.

Prima chestie magică sunt cei 7 ani de update-uri de software, și funcții noi pe care le vor primi noile telefoane. Asta înseamnă că Google Pixel 8, care vine cu Android 14 va primi și Android 21 în 2030. Cred că Google tocmai a ridicat ștacheta pentru toți producătorii, sunt curios dacă mai ține cineva pasul cu ei acum la acest capitol.

Asistentul Virtual cu Ai, cu Bard e genial. Cel puțin din demo-ul de pe scenă ar fi capabil să te ajute cu adevărat în Gmail, Docs, sau chiar alte aplicații și activități. Totul în baza unor comenzi vocale disponibile doar pe Pixel 8 și 8 Pro. Motivul cică e că o mare parte din procesare se face local, dar cred că e și o motivație de a face upgrade la noile modele. 

Funcția Summarize poate face rezumatul unei pagini web, destul de precis, cu ajutorul lui Google Bard. Și e mai bine așa, ca să nu mai navighezi prin necesarul de cuvinte și propoziții ca să se indexeze corect în Google, pe care tocmai Google le evită acum ca să îți facă viața mai ușoară. 

Funcția Best Take e din nou genială, și pare puțin că te joci cu cheat-uri când faci poze. AI-ul va aduna toate fețele care zâmbesc în pozele anterioare, pentru cea selectată de tine. Da, pare că trișezi și te întorci în timp și că telefonul tău face doar selfie-uri cu zâmbete. 

Magic Editor te lasă să muți obiecte și oameni în imaginea ta, dacă cumva nu ai încadrat ceva cum trebuie, sau să schimbi complet background-ul. Asta chiar e trișare pe față, dar e mișto, mai puțin efort și mai multă creativitate când faci poze.

Magic Eraser șterge sunetele neplăcute din clipurile tale. De exemplu, vrei să auzi bebelușul din imagine dar latră prea tare cățelul din fundal. Pac, magic Eraser șterge cățelul de parcă nici nu ar fi fost. Partea cool e că poate să facă asta și cu clipurile mai vechi din galerie. 

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.