Exoscheleton, desprins din filmele SF

Ai văzut Edge of Tomorrow? Filmul acela cu Tom Cruise în care devine super-om când se îmbracă cu costumul acela robotizat? Ei bine, realitatea bate filmul, acesta este un exoscheleton ce se mișcă la fel de rapid ca un om, și îi permite celui care se îmbracă cu el să ridice 100 de kilograme fără nici un fel de efort. Costumul în sine cântărește 120 de kilograme, așadar cu tot cu cel care îl operează și cu greutatea ridicată depășește un sfert de tonă. Da, costumul are un sistem de protecție pentru momentele când poate există probleme, și se va lăsa încet la pământ pentru a nu răni utilizatorul.

Apropo, poate fi controlat doar de pe un smartphone pe care îl are pe brațul stâng și tot de acolo pot fi făcute toate setările necesare.

Acest exoscheleton este gândit pentru muncitorii de pe aeroport, în special pentru cei care manevrează bagajele acelea grele, care de cele mai multe ori ajung lovite și tăvălite la destinație. Este o muncă grea, la propriu, și cei care o fac ajung să aibe probleme grave cu spatele după o perioadă destul de scurtă de timp, de aceea vor exista astfel de roboți care

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.