Categorie: Ponturi

(încă o) Țeapă nouă la chirii prin Western Union

Cu mulțumirile de rigoare Carolei, care căuta să închirieze o garsonieră în centru la preț de chilipir. Înainte să dea banii din buzunar a mirosit păcăleala și a trimis o copie la Poliție și încă una la mine. Probabil la această oră email-ul nu mai este valabil, însă tipul de țeapă este încă folosit.

Carola a contactat persoana care închiria o garsonieră în Piața Romană printr-un anunț. Apoi a venit rapid un răspuns foarte elegant. Recunoașteți scriitura? Orașul? Stilul de comunicare…?

– On Thu, 10/20/11, Stefan Emilia wrote:

From: Stefan Emilia
Subject: Garantie inchiriere apartament Victoriei
To: ….@yahoo.com
Date: Thursday, October 20, 2011, 4:00 AM

Buna ziua,

Multumesc pentru raspusul rapid din partea dumneavoastra.Totul este nou in apartament renovat complet.
Apartamentul este situat la etajul 4 si este pozitionat deasupra pasajului(foarte aproape de Ase).Metroul la 3 minute de pers pe jos precum si statiile ratb.
Deasemenea apartamentul este dotat cu centrala proprie si masina de spalat dupa cum se vede si in pozele atasate in mesajul anterior.
Canapeaua este extensibila si pot dormi 2 persoane fara probleme pe aceasta.
Pentru ca eu sa pot veni in Romania trebuie sa imi iau liber de la serviciu de aici si sa cumpar bilet de avion(dus-intors).
As dori sa ma asigur ca inchiriati apartamentul pentru ca in urma cu 2 saptamani am mai facut un drum pana in Romania si cei care doreau sa inchirieze au inchiriat in alta parte intre timp iar eu am pierdut banii pe biletele la avion + 3 zile pierdute de la locul de munca.Ca sa fiu sigura ca nu vin degeaba pana in Romania si ca nu cumpar biletele la avion degeaba ,vreau sa imi dovediti ca aveti banii pregatiti si nu ii dati pe alta chirie la altcineva sau cine stie cum doriti sa negociati pretul chiriei..
Pentru asta vom folosi sistemul de plata western union,pentru ca este cel mai cunoscut sistem de plata din lume.
Nu vreau sa imi trimiteti mie banii pentru ca nu ma cunoasteti si nici eu nu va cunosc.Simplu si util.
Mergeti la un oficiu western union(oficii western union se gasesc la casele de schimb valutar sau la posta) si trimiteti cei 450 euro(chiria pe 2 lunii a apartamentului respectiv 480 Euro – 30 Euro comisionul western union) pe numele unei rude de-a dumneavoastra(frate,sora,mama,tata,var,etc).Banii trebuie sa ii trimiteti cu destinatia Grecia pentru ca eu sa pot verifica transferul de aici.Ruda dumneavoastra nu trebuie sa fie in Grecia pentru ca o sa trimiteti banii doar fictiv ca sa ii verific si ca sa fiu sigura ca nu ii dati pe alta chirie.In acest timp eu voi ajunge in Romania ,mergem impreuna si retrageti banii de la western union si mi-i inmanati personal sau in fata notarului, asta dupa ce am incheiat actul aditional de inchiriere la notar si v-am predat apartamentul.
M-am interesat si eu inainte la ei despre aceasta metoda si este foarte buna si sigura.
Cum trebuie trimis prin sistemul western union:

Nume destinatar bani: O ruda a dumneavoastra(frate;mama;tata;sora;coleg etc, cineva de incredere)
Oras destinatie bani: Atena
Tara destinatie bani: Grecia
Suma: 450 euro (reprezentant 2 luni chiria 240 Euro x 2 luni – 30 Euro comisionul western union )
Pentru a trimite bani prin western union nu aveti nevoie de un cont.Mergeti doar cu buletinul.Dureaza doar 5 minute sa trimiteti.

Comisionul western union este suportat integral de mine din plata chiriei fara probleme.Urmatoarea plata se va face dupa 4 luni de zile (din 2 in 2 luni)
Dupa ce verific transferul si daca este ok,imi iau liber la serviciu si cumpar biletele de avion pentru revenirea in tara si perfectarea contractului de inchiriere cu dumneavoastra la notar sau act de mana , dupa cum doriti.
Scuze pentru aceasta masura de siguranta dar nu vreau sa mai vin degeaba pana in Romania si sa pierd iar bani.Vreau sa ma asigur de un adevarat chirias .

O zi buna si astept raspuns.

Stefan Emilia.

Apoi Carola intră la bănuieli și mai dă un email.

From: …@yahoo.com>
To: Stefan Emilia
Sent: Thursday, October 20, 2011 2:10 PM
Subject: Re: Garantie inchiriere apartament Victoriei

Buna ziua,

Mai am cateva nelamuriri. Din pacate nu am vazut unde sunt pozitionate centrala si masina de spalat. De asemenea, ma intereseaza daca in dormitor este loc suficient pentru un patut si un sifonier cu doua usi.

Astept un raspuns,
Multumesc

Iar apoi vine răspunsul…

From: Stefan Emilia
Subject: Re: Garantie inchiriere apartament Victoriei
To: …@yahoo.com>
Date: Thursday, October 20, 2011, 7:26 AM

Centrala este in bucatarie iar masina de spalat in baie din pacate mai multe poze nu am cu mine si nefiind acasa nu am cum sa le fac sa le trimit.

Concluzia:
Filiera românilor puturoși din Grecia care pescuiesc după banii unor români neinformați de acasă funcționează încă. Pentru cei care și-au deschis mintea mai târziu voi adăuga câteva informații banale. Transferul de bani către oricine poate fi ”interceptat” de infractor cu un buletin fals. În buna sa tradiție, Western Union nu întărește criteriile de siguranță la aceste transferuri pentru că oricum își ia un comision consistent și din țepe. E de datoria ta să știi un lucru ”simplu și util” ca să îl parafrazez pe hoțul pitit după un nume de femeie: Nu trimiți bani în avans nimănui, niciodată, dacă nu ai cunoscut personal partenerul. Românii care au apartamente de închiriat lasă cheile unui apropiat pentru astfel de situații. Ce s-ar întâmpla în caz de inundație altfel? Sper că sunt argumente suficiente… Ține bine de bani, pentru că leneșii trag ușor de ei.