Categorie: Auto

VIDEO Renault Megane GT Line – orășeanca insațiabilă

Este cea mai discretă mașină de pe șosea. Probabil te uitai la ea și întrebai: ”Ăștia când au mai scos alt Megane?”. Atât de subtilă, încât și preotul din localitate conduce Megane. Și pentru că simțea nevoia de mai multă discreție, a ales culoarea gri metalizat.

Este un hatchback… ai ghicit, calm, care nu iese în evidență. Arată bine și știe să țină cu buzunarul. Aproape tot timpul… Nu-i de mirare că cele mai multe dintre ele sunt împroșcate cu mămăligă pe lunetă. Ia-ți colegii de liceu la un grătar, în weekend, și vor face coadă lângă mașină, care să se urce înăuntru. Și chiar dacă vor țipa din spate să mergi mai tare, știi doar că Megane este o mașină… ai ghicit, calmă.

GT Line-ul este o opțiune interesantă, dacă vrei să pici, inconștient, în plasa specialiștilor de marketing. Un motor de 1,4, de vreo 130 de CP o să consume din Jilava și până la Băneasa un rezervor de benzină. Iar pe o mașină atât de, ai ghicit, calmă să vezi inscripții sport, bleah, kitsch.

La 9.000 de euro, cu vreo trei tichete, pleci acasă cu un Megane echipat bine și motor de 1,6 benzină. Eu zic că e mai bine așa. Ai 100 cai disponibil la turații joase, fără să fie dependenti de pedala apăsată prea des la fund. Încă mai suntem la stadiul în care ne păcălim pe noi înșine că un motor pe benzină cu mulți cai este cool. De fapt este… Doar să fie cu adevărat mare și să aibă cel puțin 200 de cai. Altfel, mai bine să aibă cai mai puțini dar demaraje (cuplu) convingătoare.