DE VORBĂ CU SRI (Serviciul Român de Informații) – #IGDLCC E010

Astăzi vei afla de la invitatul meu cum e în viața reală cu atacurile cibernetice. Stăm de vorbă cu Anton Rog, general de brigadă, seful diviziei Cyberint de la SRI. Mai este ceva de spus? Probabil, dar tocmai de aceea acest podcast are aproape o oră. Pur și simplu informațiile pe care le-am aflat de la Anton sunt mult prea valoroase, tocmai de aceea nu am tăiat aproape nimic din acest interviu. Poate doar pauzele de uimire ale mele care erau mult prea lungi și nici acelea pe toate.

Așadar, te invit să iei loc pe canapea, sau oriunde ai fi, și să aculți acest podcast. Dacă nu ai timp înțeleg perfect, salvează-l pentru mai târziu, va rămâne la fel de important.

Ultimele articole

Articole recomandate

13 Comments

 1. Sunt curios despre situația din 2017 când au fost criptate un milion de pc uri prin acel atac malware , care a fost numărul de victime care au plătit sau au fost dispuse să plătească pentru a primi o parolă sau ceva pentru datele criptate sau, un procentaj al utilizatorilor care au încercat ei să acceseze datele cu un alt sistem de operare live ( Ubuntu de exemplu). Sau, care a fost o reacție „generală” a acestora.

 2. Salut, sunt clasa a 12 a si m-am gandit sa merg la IT pe domeniul de securitate cibernerita si as dori sa imi recomande domnul Anton cateva facultati bune in acest domeniu. Eu sunt din Vestul tarii si daca sunt cateva facultati bune aproape, daca nu mergem si mai departe doar sa fie bune ca sa pot lucra la voi.

 3. Buna, am urmarit cu interes acest interviu insa ma mira faptul ca nu ati adus in discutie despre faptul cunoscut deja ca telefoanele produse in china, huawei unul dintre ele cu certitudine, caz confirmat de o echipa de informaticieni germani, au un program de supraveghere, preinstalat si care nu poate fi sters. Ca secret nu mai este, dvs vorbiti lb engleza si aveti acces la informatii de acest gen, nu inteleg cum v-a scapat acest subiect.

 4. Salut,

  Te rog pe viitor intreaba SRI ce vor face sa previna caz Caracal. In ultimul podcast am auzit numai ce buni sunt acesti oameni.

  Multumesc,

  Sebastian

 5. Te salut!
  Am urmarit cu interes podcast-urile pe care le faci, cat si cele publicate pe Cavaleria.

  Propun inca o tema de discutie, despre tehnologie si protectia datelor personale (dupa „scandalul” Cambrige Analytica – Facebook).
  Majoritatea stim si intelegem, oarecum, cum sunt prelucrate datele din mediul online, unerori chiar si off-line si cred ca ar prinde bine o astfel de discutie.
  De ce nu, poate chiar informatii mai noi (daca sunt publice) despre implicarea companiilor care colecteaza date, manipulare pe baza datelor si a tiparelor modificate.

  Spor la treaba.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.