Ce televizoare mari merită banii în 2021? ABC-ul OLED-urilor LG

Televizoarele sunt cele mai populare achiziții de Black Friday și știu că cel mai mult te supără atunci când nu știi ce să alegi în cele câteva minute în care modelele pe care le-ai salvat tu în coș au un preț super redus. Câteva secunde chiar dacă mă gândesc mai bine cât de repede zboară stocurile în dimineața zilei de 12 Noiembrie când va avea loc evenimentul anul acesta

Dacă te gândeai la un OLED de la LG ei bine acestea sunt diferențele majore între cele mai populare trei serii, A, B și C. ABC-ul OLED-urilor de la LG. Care este diferența dintre cele trei serii pe care le găsești în magazin și cu ce vine în plus C față de B sau de A.

Bine, sunt șase serii în total, mai avem un G care este de fapt un C cu un design diferit, ușor de încadrat pe perete sub forma unui tablou. Are și un suport de perete special pe care îl poți cumpăra sperat și care se integrează perfect în spatele televizorului. Este invizibil.

Apoi avem un Z care vine doar în dimensiuni de 88 și 77 inci și este tot din seria Gallery dar este 8K. Alt panou și alt procesor de imagine, acesta ar fi cel de top dacă nu etși cumpa un magnat și îți permiți un un R de la Rollable. 

Așadar, revenind cu picioarele pe pământ, avem trei modele în redacție, un A cu o diagonală de 48 de inci, cel mai dorit monitor OLED, un B de 65 de inci, cea mai populară diagonală pe segmentul OLED și un C imens de 83 de inci. 210 centimetri de ecran OLED și o suprafață de aproape trei metri pătrați de pixeli care generează singuri lumina și culoarea. Este spectaculos atât prin dimensiune cât și imagine.

Ce trebuie să știi din start este că imaginea este aproape identică la toate modelele și ne vom concentra acum pe similarități. Este același panou, aceleași culori, aceeași iluminare individuală per pixel. Aceasta este frumusețea OLED-ului, acolo unde ecranul este negru pixelii sunt complet stinși. 

Având același tip de panou au și aceleași standarde pe care le respectă, cum ar fi Dolby Vision IQ și Cinema HDR precum și partea de upscaling. Toate televizoarele noi sunt capabile să crească rezoluția unui canal de televiziune de exemplu, pentru că nu avem conținut nativ în 4K. Și nici nu vom avea pe TV mult timp de aici încolo. 

Diferența o face diagonala. Până la 65 de inci pentru o distanță de vizionare de 2 metri e perfect. Pentru 83 de inci situația e puțin mai delicată, trebuie să muți canapeaua mai în spate dacă nu vrei să faci mușchi la gât și la globii oculari. În plus, dacă de la 48 la 83 de inci ai aceeași rezoluție, pixelii pe cel de 83 de inci sunt de patru ori mai mari, și o să îi poți număra de la un metru și ceva.

La partea de procesare imagine A și B sunt la același nivel, iar C-ul are un procesor ceva mai bun. Practic avem un a7 din generația a 4-a pe A și B și un a9 din generația a 4-a pe seria C. Seria C este în focus anul acesta, și este și cea mai populară și are diagonalele cele mai mari, de aceea procesorul de imagine este mai bun.

La partea de sunet, sunt diferențe mai mari în primul rând din cauza diagonalei. Cu cât este mai mare cu atât e loc mai mult de difuzoare în carcasa acestuia. A și B sunt desigur cu un procesor ceva mai slăbuț de sunet, iar C-ul este o idee mai sus. Diferențele sunt greu de observat și nu îți recomand să iei acest aspect ca diferențiere între ele. 

Recomandarea este să mergi pe un sistem de sunet dedicat, măcar un soundbar. Îți va revoluționa experiența de audiție chiar și cu un televizor foarte vechi. Calitatea sunetului amplifică cu cel puțin 50% calitatea generală a unui video, sau a unui film. De ce crezi că folosim de la începutul canalului nostru lavaliere și microfoane profesionale. 

La conectivitate nu vei duce lipsă de nimic pentru nici unul dintre modele. Toate trei sunt pregătite pentru cele mai noi console de gaming sau surse de video 4K la 60 cadre pe secundă, cel puțin. Ba chiar OLED-urile din generația nouă, A, B și C, toate permit semnal de intrare la 4K 120 Fps și devin astfel monitoare de gaming profesionale. 3-4 intrări de HDMI, multiple de sunet, cititor de card CI cu toate standardele și ai un televizor pregătit pentru viitor.

Sistemul de operare este de obicei cel mai puțin important în alegerea unui TV. Îți recomand să testezi un Web OS și telecomanda Magic Remote pentru că vei sta cu ea în mână cel puțin cinci ani de acum încolo. E fluid, e rapid indiferent de serie și model și se comportă ca un sistem de operare de smartphone. Bine, de acolo a și plecat, de pe vechile Palm-uri și a ajuns să fie mai mult decât și-ar fi imaginat creatorul. 

Sau pur și simplu te conectezi cu un cont Google și îi dai comenzi vocale. Ah, stai, pentru asta tot ai nevoie de o telecomandă cu microfon, noroc că Magic Remote are așa ceva. Apropo de partea smart, Televizoarele LG vin și cu LG ThinQ Ai, sistemul de SmartHome la care poți conecta o mulțime de alte electrocasnice de prin casă, chiar și unele care nu sunt neapărat de la LG. 

Acum, știi care sunt diferențele majore dintre cele trei serii populare de la LG, care dintre ele crezi că ți se potrivește ție? Îți spun și prețurile ca să fim complet transparenți.

48A1 este astazi 3499 LEI la raft 

65B1  este astazi 7459 LEI la raft

83C1 este astazi 23500 LEI la raft

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.