ATENŢIE – Model nou de ţeapă pe mobile.de

Sute de pagini ale dealerilor vechi şi credibili şi mii de oferte publicate de aceştia pe mobile.de sunt afectate de săptămâni bune deja de atacul unor hackeri. Aceştia accesează şi modifică în minus preţurile de vânzare şi pozele asociate cu unele maşini. „Superofertele” fac deja victime. Astfel, cumpărătorii sunt încurajaţi să contacteze dealerul la o adresă de email introdusă în poza maşinii. Este vorba de adrese de Gmail de genul jebe08@gmail.com şi mai nou auto.best10@gmail.com. Falşi dealeri cer un avans plătit în conturi private sau plăţi prin Western Union.

Aşadar maşinile există, însă anunţurile sunt falsificate. Sfatul meu este să nu plătiţi niciodată avans pentru o maşină din Germania. Nu comunicaţi prin email cu vânzătorii decât după ce aţi luat legătura telefonic pe un număr de fix al reprezentanţei şi nici atunci nu comunicaţi cu adrese de pe yahoo.com, gmail.com, hotmail.com etc.

Ultimele articole

Articole recomandate

8 Comments

 1. mie nu mi se pare noua. am mai vazut. intr-adevar erau private dealer, tot cu preturi din astea si cu adrese de mail introduse in poze. sincer, este pentru prosti. adica este pe fata. cum poti sa dai bani in avans unui asemenea individ. dar … dau oamenii credit pentru castiguri de la orange sau cosmote si trimit pin-ul si cvv2-ul la adrese de gmail sau yahoo.
  prostia se plateste.

 2. am gasit si eu astfel de oferte pe mobile.de

  tre sa fii foarte natarau sa pui botul la asa ceva.

  avea trecut in germana rugaminte sa nu folosesti formularul de contact sau nr. de telefon, ci sa ii dai email pe adresa din imagine.

  un singur sfat pentru cei ce vor sa se aventureze de capul lor dupa masina in germania. mergeti la cativa dealeri recomandati de altii care fac asta sau cel mai sigur platiti comision cuiva care face asta ca el are mai multe sanse sa obtina un discount mai bun care sa faca comisionul infim.

 3. M-am conversat si eu cu vreo 2 dealeri cu povesti lacrimogene despre fratele mort in Germania si necesitatea vanzarii masinii pt ca in Anglia (unde locuia dealerul) are nevoie de masina cu volanul pe dreapta… m-a sunat individul ala de m-a innebunit sa-mi „vanda” masina, pana i-am spus ca in 2 zile pot ajunge in Anglia si iau eu singura masina de acolo. „A, nu, dar nu se poate asa, credeti ca sunteti singura interesata de aceasta masina…?” (era vorba de un Mercedes clasa C superb, din 2005, la vreo 400 de euro… evident imi dadusem seama ca-i teapa, da’ nu mai puteam scapa de dealer). La fel cerea banii prin Western Union si promitea ca trimite el masina fara taxe de expeditie… si in plus vorbea atat de prost engleza ca nu intelegeam nimic (el pretindea ca e englez…) asta era individul…mr.gray_walter, mr.gray_walter@hotmail.com

 4. Salut.mare atentie la masinile din 2010.skoda octavia si seat .cautati masinile inaite de a da banii in arhiva electronica de gajuri mobile si imobiliare daca nu are gaj pe ea.nu mai luati masini daca nu sunt proprietari in civ.eu din pacate am pierdut masina .justitia e mana in mana cu hotii si firmele de leasing mai ales porche leasing
  Au zeci daca nu sute de masini vandute in credit cu buletinul si actele sunt facute in pe persoana fizica fara mentiune ca sunt gajate.atentie ca sau dus masini in germania gramada.pute ti sa le verificati si la Rar daca au interdictie la inscriere. Atentie la retelele de hotii va pot insela foarye usor daca nu sunte ti atenti.succes

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.