DEPENDENȚA DISTRUGE, DACĂ O LĂSĂM! CUM PROCEDĂM?

Astăzi vreau să vorbesc despre un subiect pe care eu îl consider extrem de important. Bineînțeles, așa cum te așteptai deja, are legătură cu tehnologia. Doar că trebuie să subliniez încă de la bun început că voi avea o abordare ușor diferită față de cum te-am obișnuit . Voi vorbi astfel de partea negativă a tehnologiei. Și nu doar în viața ta, ci în viața copilului tău. Dacă ești părinte, cu siguranță știi despre ce vorbesc. 

Poate de multe ori ți-ai pus întrebarea cât de mult este prea mult în ceea ce privește timpul pe care copilul tău îl petrece pe telefon, pe tabletă sau în fața televizorului. Este o întrebare perfect normală pentru un părinte care vrea să aibă un copil sănătos. Mai mult decât atât, sunt sigur că te-ai gândit adeseori cum să abordezi problema astfel încât să nu îl faci să se simtă nedreptățit, să nu se simtă diferit față de ceilalți, să nu ajungă să te urască pentru că ești un părinte prea restrictiv dar nici să nu ajungă să își facă rău singur, uitând să trăiască în lumea reală.

Din păcate, nici răspunsurile pe care le găsești online nu sunt de foarte mare ajutor. Pentru că sunt extrem de contradictorii. Unele spun că tehnologia trebuie să fie parte din viața copilului tău, pentru că altfel nu va fi pregătit pentru viitor. Altele te bagă în sperieți, spunând că internetul este un adevărat pericol care distruge sănătatea, mintea și corpul copilului. Și atunci, încotro? Te apuci să plătești o mulțime de bani pentru cursuri de parenting care să te învețe cum să îl scapi pe copilul tău de internet? Citești cărți de psihologie sau mergi chiar tu la un psiholog pentru că nu reușești să te mai înțelegi cu copilul tău care trăiește într-o lume virtuală? Nicicum! 

Nu mă înțelege greșit! Este un lucru foarte bun să iei lecții de parenting sau să mergi la psiholog, însă trebuie în primul rând ca tu să înțelegi ce înseamnă tehnologia în viața copilului tău. Cât de importantă este pentru el, pentru relația cu prietenii lui, dar și riscurile la care este expus când petrece un timp prea lung în fața ecranelor. Totul depinde de înțelegerea ta și de modul în care ești dispus să abordezi problema. 

Acesta este și scopul subiectul pe care l-am abordat astăzi. Să te ajut să găsești acel echilibru între siguranță și utilizarea eficientă a tehnologiei. 

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.