36

În primii 36 de ani de viață am călătorit mai mult decât toți strămoșii mei, inclusiv bunicul luat prizonier de naziști și toți verișorii plecați la munci prin Italia, Spania și Franța. Am văzut unele dintre cele mai frumoase locuri din lume și visez încă la încă pe atâtea plus o excursie în spațiu, chiar de ar fi ultima. Am avut parte de toate. Multe bune și mai multe rele. Am fost bătut, amenințat cu moartea, arestat și judecat de mai multe ori. Am cunoscut bucuria de a face mult bine multor oameni, am scos adevăruri grele la iveală și am primit lecții de viață de la oameni adevărați. Am căzut mereu în picioare chiar dacă m-am ales cu zgârieturi și răni care nu se văd. Sunt tot aici pentru că povestea mea e departe de final. Am trăit suficient cât să am ce povesti și nepoților dar simt că rostul meu abia acum începe cu adevărat.

Ce am luat cu mine?

1. Orice îți pui în minte se va întâmpla mai repede de cât te aștepți. E important să ai planuri pe termen mediu și lung și să tragi pentru ele în fiecare zi. În fiecare zi. În fiecare zi. Nu uita niciodată de ce te-ai angajat acolo și care îți este planul. Amintește-ți planul mai ales în primul an când îți vine să pleci după primul scandal la muncă. Nu spun să stai indiferent de situație, dar dacă simți că ai ajuns unde trebuie, rezistă măcar primul an ca să înveți ceva valoros.

2. Nu te îngloda în datorii. Mi-am luat prima mașină cu două credite, apoi teren și o garsonieră usuturător de scumpă. Am tras ani de zile să le plătesc. Azi nu mai am datorii după ce mi-am reglat stilul de viață după o regulă simplă. Trăiește cu mai puțin decât produci. Diferența trebuie să devină o rezervă de urgență și apoi fă un mic fond de investiții. Ți se schimbă radical viziunea când nu ești dator nimănui și ai 5.000 de euro în buzunar, apoi 10.000 și tot așa.

3. Trage ca pentru tine oriunde ai fi. Că de fapt pentru tine tragi. Peste tot unde am lucrat am lăsat loc de bună ziua și nu am făcut rău cu intenție. La sfârșitul zilei oamenii te evaluează după cea mai recentă gafă. Fă mai multe fapte bune decât probabilitatea de a gafa.

4. Mănâncă mâncare bună. Da, e mai scumpă dar suntem ceea ce mâncăm iar eu am refuzat să mai fiu fast-food. În ultima vreme mănânc tot mai multe legume și tot mai puțină carne. Mă simt mai bine. Când fac și mișcare, sunt un alt om, de parcă m-am întors la 20 de ani.

5. Dormi suficient. Eu nu sunt cel mai bun exemplu dar știu că după o noapte de cel puțin șapte ore de somn am dublu de energie față de una cu 4-5 ore. Lipsa de somn e tortură și îți omoară neuroni și apoi amintiri. Eu încep să pierd nume de oameni și întâmplări. De multe ori am probleme să îmi amintesc ce am făcut exact acum 2-3 zile. Nu uit ce e important dar e o situație jenantă să te saluți cu cineva pe care îl recunoști după față dar nu știi de unde să îl iei.

Ce vreau să fac acum că m-am făcut mare?

1. Anul acesta facem #casabuhnici. Oricât de puțin am prețuit unde pun capul seara, de când a apărut Ariana, eu și Lorena începem să învățăm încet-încet să fim mai „de casă”. O să mă auzi vorbind mult despre lemn, solar, pompe, wireless and stuff. O să reinventăm cu ajutorul echipei noastre ideea casei tradiționale românești și o aducem în viitor.

2. Proiectele îmi merg bine, mai ales la Cavaleria.ro unde investim de trei ani, așa că vreau să folosim osânza de experiență să trecem la nivelul următor. Am închegat o echipă pe care o învăț acum să se multiplice de la sine. Reține doar cuvântul HUB deocamdată.

3. În curând vei vedea tot mai multe materiale în engleză pe platformele mele sau pe unele proiecte noi pe care acum le pregătim. Am ambiția să produc primul proiect de media digital care să poată fi scos la export. Cum sună asta?

4. Vreau să îmi cumpăr mașină electrică autonomă înainte de 2020 și dronă de persoane până în 2025.

Ce cadou vreau de ziua mea? Am tot ce îmi trebuie, dar dacă aș visa cu ochii deschiși:

1. DJI Phantom 4 Pro
2. Gianduja de la Venchi
3. Espressor semi-automat profesional cu râșniță ceramică.
4. O vacanță de o săptămână pe o pârtie de snowboard.

Cam atât am acum în minte. În loc de o urare lasă la comentarii un sfat, un pont sau o idee bună. Îți mulțumesc că te gândești la mine și te asigur (nu e minciună) că simt toate energiile bune care vin spre mine.

Ultimele articole

Articole recomandate

166 Comments

  1. Adevărate concluziile tale. Îți doresc multă sănătate și putere de muncă! Ține-o tot asa ! Mult succes în proiectele tale! La 100 de ani sper sa citesc un bilanț asemănător.

  2. Eu cred ca totusi am sa raman la a va spune La multi ani,nu pentru ca nu as dori sa dau ponturi sau sfaturi ci doar pentru ca eu am de invatat mai multe de la dvs. mai ales ca sunt mai tanar si la inceput de drum(25 ani).Sincer sa fiu apreciez ceea ce vad ca faceti pe Cavaleria sau Georgebuhnici.ro si urmaresc fiecare articol ori de cate ori apare unul.Apreciez un content de calitate si modul in care se bordeaza un subiect.Sper sa vad tot mai multi abonati la canale care sa aprecieze ceea ce faceti.Lucrul pe care am sa il spun acum nu am sa il spun ca sa ” vad ridic in slavi” dar sper ca intr-o zi am sa ajung sa am stilul dumneavoastra de viata,chiar daca din pacate sunt plecat din tara si nu pot realiza prea multe in tara la noi.Apreciez tot ce vad la dvs: o viata simpla,frumoasa alaturi de o familie la fel de frumoasa si fericita.Nu am sa ma mai lungesc atat si am sa va zic:Tineti-o tot asa si sa „ne vedem” tot asa in continuare cu acelasi spirit de viata si atitudine ca si pana acum…si La multi ani inca o data!

    • În prima parte a carierei am fost investigator și reporter cu camera ascunsă. Prima amenințare a avenit chiar la 18 ani: „George, ai cumva două găleți de sânge în loc de una?” Se întâmpla în sediul poliției iar amenințarea venea de la un interlop. Tot la 18 ani am fost dat în judecată când am prezentat cazul unei femei violate într-un centru comercial. Astea sunt povești de acum… 18 ani. Cele mai noi le las pentru altă dată.

  3. Felicitări pentru tot ceea ce faci, pentru nivelul la care ai ajuns și mai ales pentru modul cinstit și de bun gust prin care ai ajuns la acest nivel.
    Îți doresc toate cele bune și sper sa duci la bun sfârșit toate proiectele tale.
    Ești o sursa de inspirație pentru mine.
    O zi cat mai buna !

  4. Salut George,

    Eu sunt cu un an mai mic decat tine si ma regasesc perfect in sfaturile tale, pacat doar ca m-am prins mai tarziu :)

    Bafta, ca sa am ce urmari, ca esti unul dintre putinii creatori de content romanesc pe care-I urmaresc in mod constant!

  5. Salut, nu te vedeam ca o persoana asa luptatoare (chiar si la propriu :) ), imi plac emisiunile tale si emani o energie pozitiva care trece de ecran.
    „un sfat, un pont sau o idee bună”? Continua pe drumul asta!
    A, da, si roaga-ti colegii sa raspunda la mesajele pe care le primiti. :)

  6. Esti un exemplu pentru mine, nu cred ca sunt in masura sa iti dau un sfat dar totusi iti dau unul, incearca sa petreci cat mai mult timp cu fetita ta si familia ta!

  7. Sa nu uiți de partea de suflet a lucrurilor din care face parte și timpul acordat celui mai mic.Buna starea materială schimba lucrurile în ambele sensuri .Trebuie echilibru între ele.Nu e un sfat, e mai mult o constatare.Salut și mulțumesc pentru ceea ce faci!

  8. Buna George si „La multi ani !”. Asa am inteles ca e ziua ta.
    Pot sa spun ca ma inspiri doar ca nu am aceea nebunie necesara pentru a face ceea ce mi-ar placea sau sa-mi duc micro bussinessul mai departe la un alt nivel.
    Numai bine si spor cu proiectele si cu #casabuhnici.
    Cu drag Adrian

  9. Continua sa faci ceea ce ai facut pana acum. Nu renunta la niciodata la visele tale, si ai sa vezi ca intr`o buna zi, ele vor devenii realitate. Ce-i drept, in spatiul cosmic mai greu, dar nu imposibil. Mult succes George, si nu in ultimul rand , multa sanatate.

  10. Salut! Ideea mea este dezvoltarea unui proiect, in care prin amplasarea unor panouri publicitare putin mai mai cubice si cu acoperis, amplasate in zonele oraselor din Romania unde se găsesc oameni ai strazi, astfel acele panouri publicitare pot deveni adaposturi pentru ei. Vreau sa încerc sa obtin ai fonduri europene pentru asta. Nu stiu cat de greu va fi, dar vreau ca acei bani care vor fi platiti de anumite firme pentru amplasarea reclamelor pe acele panouri, sa se strângă inrtr-un cont. Bani din care vor fi cumparate alimente lunar pentru acele house panesl.

    • Ce firmă crezi că vrea să se știe faptul că în spatele reclamenlor sale se află oameni ai străzii? Ideea este inimoasă dar nu cred că poate fi făcută. Nu poți face adăposturi pe stâlpi fără condiții minime.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.