Televizorul cât Marian și Andrei – Samsung Q950TS 8K QLED

 

Televizorul 8K de 185 de centimetri. Sau televizorul 8K cât Marian și Andrei. Sau bestia pe care poți vedea orice conținut multimedia de acum până peste 10 ani. Serios, nici nu există conținut 8K, capabil să pună în genunchi acest televizor momentan. Iar despre diagonală.. sigur ai nevoie de doi prieteni sau chiar de băieții de la magazin să ți-l instaleze. Și puțin tupeu să pui 60 de kilograme pe un suport de perete. noro că vine cu el dacă chiar vrei să îl ascunzi, sau să încerci, cât mai mult în camera imensă în care îl vei plasa.

33,177,600 milioane de pixeli. De patru ori mai mult decât un televizor 4K și de 16 ori mai mult ca un FullHD. Este atât de dens încât ar trebui să nu vezi pixelii de la o distanță de doi metri, chiar dacă are o diagonală de 65, 75 sau 85 de inci. Adică cât Marian și Andrei. 190.5 centimetri este diagonala ecranului. Nu este primul televizor 8K pe care l-am testat, însă acesta este primul pe care ne jucăm Call Of Duty Modern Warfare în 8K și nu Tetris.

Am putea să spunem că este top of the line, acolo sus pentru băieții mari care au muncit mult anul acesta și își permit să scoată din buzunar 5500 de euro. Merită? Eu zic că da, pentru că pe lângă 8K vine cu o mulțime de alte funcții.

Ecranul – QLED, 8K, 7680×4320 pixeli nativ, cu tehnologie Quantum HDR4000

Ecranul are un strat anti-reflex și de protecție, aplicat peste sticlă. Nu afectează deloc unghiurile de vizualizare de 170 de grade sau contrastul și luminozitatea.

Iluminarea se face prin tehnologia Ultimate 8K Dimming Pro, foarte multe zone care se aprind și sting pe spatele televizorului pentru a oferi cel mai bun contrast. 

Tehnologii suportate – HDR, HLG, HDR10+, Dolby Vision compatibil

Procesor imagine – Quantum 8K, 8K AI Upscaler ( se descurcă mai mult decât bine de la 1080p în sus, 4K ideal)

Sistem de operare – Tizen

Audio – Dolby Digital Plus, decodor 5.1, difuzoare 4.2.2, 8 în total 70W

Object tracking sound și Dialog enhancement care accentuează vocea în filme

Conectivitate – 4 HDMI, unul singur capabil de 8K la 60 fps, cel de GAME, însă momentan merge doar la 30 fps. Ar trebui să vină un update, dar nu știm când. 

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.