Categorie: Auto

Renault Latitude 2011 – informaţii oficiale

După publicarea clipului cu Latitude în Bucureşti, cei de la Renault m-au contactat şi mi-au oferit informaţii suplimentare. Încă nu am înţeles foarte clar poziţionarea în clasă, dar înclin să cred că este mare şi nu doar o medie mărită.

Latitude face parte din segmentul mediu superior, este drept cu dimensiuni la limita superioara a acestuia, fiind best in class la acest capitol. Ne onoreaza perceptia asupra modelului alaturi de limuzine de lux, dar modelul nu inlocuieste Vel Satis, ci este modelul sedan Renault din acelasi segment cu Laguna.
Motorizarile care echipeaza Latitude sunt: 2,0 16V 140 CP, 2,0 dCi 150 CP, 2,0 dCi 175 CP si intr-adevar motorul premium V6 dCi 240 CP, ultimele 2 motoare cuplate la o cutie automata in 6 trepte.
Motorul V6 dCi este cel mai recent motor in 6 cilindri dezvoltat de Renault pentru Alianta Renault-Nissan: un cuplu maxim de 450 Nm disponibil de la 1500 tr/min, cu un consum excelent raportat la performante dinamice: 7,2 litri in ciclu mixt.
In ciuda ofertei de produs (dimensiuni, echipamente, prestatii) care o pozitioneaza intr-adevar in universul limuzinelor de lux, preturile vor fi comparabile cu cele ale concurentilor directi si anume: VW Passat, Skoda Superb, Ford Mondeo, Opel Insignia, Honda Accord etc .

sursa: Renault România

Later edit:

Incepand cu 1 martie, noul model Renault Latitude este disponibil pentru clientii din Romania. Latitude este noua berlina premium Renault, care completeaza oferta Laguna in segmentul mediu superior, oferind prestatii de confort de top. Gama Latitude cuprinde trei versiuni de echipare si patru motorizari.  Noul model Renault va ajunge in showroom-urile din Romania la inceputul lunii aprilie 2011, insa clientii pot inca de astazi sa comande modelul la oricare din punctele de vanzare din reteaua Renault.