SECRETELE ”MURDARE” ALE… „ALBELOR” – Emir Lasic – #IGDLCC 152

Când am fost în SUA, am avut ocazia să îmi spăl rufele la o mașină de spălat industrială. Am băgat în ea aproape un troler de rufe murdare, detergent cumpărat de la un automat pentru așa ceva, și am așteptat cuminte vreo 40 de minute gândindu-mă cum pot ajunge la această performanță cu mașina de spălat de acasă, care face același lucru în trei ore, pentru o cantitate semnificativ mai mică de rufe. De ce mașina mea de spălat nu poate fi atât de eficientă și de rapidă?

Se pare că regulile și legislațiile sunt diferite între continente, și nu întotdeauna mai rapid înseamnă mai bine, mai ales când trebuie să ții cont de consumul de energie. Nu mă interesează prea mult acest aspect, pentru că aș spăla rufele în timpul zilei când produc suficientă energie verde din fotovoltaice ca să acopăr consumul pentru vreo 10 mașini de spălat rufe.

În plus, mi-am dat seama că supradozez detergentul la spălare, pentru că de la o săptămână la alta compoziția se schimbă. Și eu am rămas cu cupa de la primul sac de detergent cumpărat când m-am mutat la casă.

Vorbim astăzi cu Emir Lasic, doctor în mașini de spălat și electrocasnice, despre secretele ”murdare” ale mașinilă de spălat.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.