Categorie: Slăbire

Prima săptămână

A trecut deja o săptămână plină cu programul de slăbire al lui George Ciocodeică şi sunt gata să vă ofer primele impresii. Trebuie să recunosc de la început, că deja se vede. Începusem să pierd în greutate de ceva timp prin scăderea consumului de pâine, dulciuri, grăsimi, mutarea orei de culcare încetişor înainte de ora 24, dar progresele s-au accelerat în ultimele zile.

Primesc deja reacţii pozitive de la toată lumea, în special de la fete… Dintre toate, una mă încântă însă cel mai mult. Mama spune că sunt din nou băiatul pe care îl ţinea minte, iar asta m-a înduioşat şi mă motivează. Mai încercasem să slăbesc, însă niciodată nu m-am ţinut aşa bine de treabă. Începusem să cred că nu sunt în stare să îmi disciplinez corpul. Poate fi o senzaţie urâtă să ajungi la concluzia că voinţa nu mai ascultă de creier.

Astăzi deja, burta nu mai este evidentă, fără să mă străduiesc să o ascund. Port haine care până de curând nu m-ar fi avantajat, trei sferturi din perechile de pantaloni îmi sunt largi şi nu mai pot fi purtaţi. Deasemenea o parte din cămăşi. Voi fi nevoit să încep să schimb garderoba, însă nu regret nici o secundă acest lucru.

Din păcate, ce se vede nu vine facil. Nu este atât de uşor programul lui George. Să vă explic. Iau de trei ori pe zi – dimineaţa, la prânz şi seara trei rânduri de câte 6-7 pastile împreună cu două pahare de apă, înainte de masă cu 30 de minute. Dimineaţa şi seara, masa este o băutură făcută din câte trei linguri de mixturi de fribre, proteine şi lapte semi-degresat pe care le amestec. La prânz mănânc normal, dar evit grăsimile, dulciurile, excesul de pâine şi nu mănânc să umflu burta.

Merg pe încredere că nici prafurile şi nici pastilele nu sunt chimicale ordinare, însă îl voi lăsa pe George să vă detalieze ce reprezintă fiecare. Ideea este că pastilele te pot înrgreţoşa până te obişnuieşti să le dai peste cap. Nu au vreun gust ciudat, dar senzaţia de multe pastile pe gât poate fi deranjantă pentru unii. Te saturi rapid şi de gustul băuturii, deşi a mea are gust de vanilie, iar mie îmi place vanilia. Este oarecum echivalentul unor biscuiţi storciţi complet în lapte, până când totul ajunge un fel de pastă lichidă. Când mi-e foame, nu mai contează gustul şi ajunge aproape să îmi placă. M-am cam obişnuit de acum. Cel mai greu este însă cu una dintre pastile. O să îl rog din nou pe George să detalieze. Vorbesc despre Total control sau Thermo complete, aşa cum scrie pe cutie. Extractele din ea îmi dau o tensiune artificială şi o stare de agitaţie uneori, mai ales când nu sunt bine odihnit. Am înţeles că sunt acceleratoare ale metabolismului şi că ajută la topirea grăsimilor, însă uneori trebuie să fac eforturi să mă calmez în situaţii mai stresante. Şi cum am parte de destule lucruri de genul acesta în ultima perioadă, e greu. Le iau totuşi cu gândul la scop. Am făcut însă o pauză la Thermo complete în week-end după ce m-am sfătuit cu George şi am simţit că lucrurile au revenit la normal.

Nu vă pot oferi noile dimensiuni şi kilograme pentru că pur şi simplu nu m-am cântărit de când m-am apucat de program. Cred că e mai bine aşa şi o voi face alături de George, aşa cum am stabilit după care voi reveni să vă spun.

Cât despre tricoul galben, l-am probat şi deja îmi vine aproape perfect. Încă puţin…