„NU MAI BINE TE HACKERESC EU?” ALEX „JAY” BĂLAN – #IGDLCC 213

Jay, sau @jaymzu cum îl poți găsi pe X, LinkedIn, Flickr sau Blogspot unde nu postează mai nimic de prea mult timp (poate îl motivez așa…) este un vechi prieten din categoria aia de care vrei să nu ai nevoie. Și-a ales o carieră în ethical hacking și este CISO (chief information security officer) în serie dar și cercetător șef pe amenințări cibernetice. Se califică drept unul dintre cei mai vechi și mai competenți specialiști din acest domeniu la nivel mondial.

În episodul 213 nu l-am chemat ca să îl laud… decât puțin. Nu are nevoie de prea multe încurajări pentru că știe ce știe, este direct și sincer. Apreciez sarcasmul unui om priceput decât amabilitățile sale iar Jay nu este genul care să te lingușească. De aceea, te încurajez să îl asculți pentru opinii nefiltrate, de la sursă despre ceea ce stăpânește cel mai bine. Vei descoperi însă că, de cele mai multe ori, vulnerabilitatea cea mai mare cu care luptă în munca lui este slăbiciunea noastră a oamenilor care devenim utilizatori pe internet și începem să facem prostii când ne lăsăm momiți cu tot felul de prostii.

Tot în acest episod am dezvoltat și subiectul propagandei, manipulării și al imapctului inteligenței artificiale. Dacă eu mă declar preocupat spre stresat de avansul acestei tehnologii, Jay propune o abordare diferită. Măcar aici nu suntem de acord dar cred că ideea lui e realistă. Poate sunt eu nerealist dar cred că depinde și de noi să ne implicăm, nu doar să asistăm. Problema este că atunci când unul dintre cei mai deștepți hackeri îți spune că lupta pentru intimitate este deja pierdută, începi să de gândești de două ori la ce spui, postezi și stochezi pe internet. Din fericire are un pont simplu pentru acestea care te va face 99,9999999% sigur pentru că… siguranța totală nu există.

Poți asculta interviul în format audio chiar aici pe blog sau îl poți descărca:

Membrii care ne susțin cu donațiile lor lunare au văzut și acest clip în avans. Mai sunt multe în secțiunea dedicată lor. Toate clipurile pentru membrii de pe YouTube sunt aici!

Dacă ești încă aici, poate arunci o privire pe magazinul nostru de gadgeturi, Gadget Boutique – www.gb.ro

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.