CuriosITy 56 – Tehnologiile Anului 2020

Suntm fresh! AM dormit bine și ne-am așezat pe canapea la un altfel de CuriosITy. Acesta este ultimul episod din acest an și discutăm despre tehnologiile care ne-au surprins în acest an. Începem desigur cu vaccinul pentru că din punct de vedere tehnologic este cea mai mare realizare a secolului. Nu există nici un vaccin realizat atât de rapid, și aici și tehnologia este în mare parte responsabilă.
Continuăm cu videoconferințele și cu faptul că putem lucra de acasă, unii dintre noi, mai bine, mai eficient și mai relaxați. Companii ca Zoom au explodat de la începutul anului și acum o duc mai bine ca niciodată și călătoria a devenit opțională în acest moment. Chiar și conferințele și târgurile de tehnologie pot fi făcute online, dovada că CES va fi anul viitor exclusiv online.
Spațiul este și el mai ușor de atins, mai ales că acum navele care transportă echipajele o pot face de mai multe ori. Înainte erau de unică folosință și jumătate din navă rămânea în spațiu, acum o pot refolosi de câteva zeci de ori.
5G este aici, chiar dacă încă nu este oficial la noi în România, și eu și Marian avem semnal în casă, la marginea Bucureștiului. Mai durează puțin până când vom avea acoperire completă, însă când se va întâmpla acel lucru mașinile se vor putea conduce complet autonom. Aropo, și tehnologia aceasta est epe lista noastră, dar nu înainte de a încerca să înțelegem avansul extraordinar pe care l-au avut mașinile electrice pe parcursul acestui an. Și cât de mult s-au ieftinit, atât ele cât și curentul electric.

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.