CuriosITy 52 – Tesla Hăckuit, ”a picat” Internetul, PS5 stoc, Conspirația Mondială, Apple

Bine te-am regăsit la episodul cu numărul 52 din CuriosITy, episod aniversar din punct de vedere calendaristic. Această emisiune a împlinit un an și suntem bucuroși și mândri că vă uitați la ea în număr din ce în ce mai mare. Lista de subiecte de astăzi este suficient de interesantă încât să uiți să îți bei cafeaua. Apropo, îți dai seama câte sute de litri de cafea sunt consumați în timpul vizionării acestui podcast?

Începem cu cea mai tare știre despre internet: a picat! Amazon Web Services, cel mai mare ”server virtual” al internetului a avut ceva probleme zilele trecute și multe  servicii au încetat să funcționeze. Unele câteva minute, altele câteva ore, după priorități. Oamenii nu au mai putut să aspire sau să-și hrănească animalele. Continuăm discuția cu Comcast, unul dintre cei mai mari provideri de internet din SUA, care după ce a primit de la stat o găleată de bani a început să mărească prețurile. Se va întâmpla asta și la noi? Și Apple crește prețurile dar așa, mai pe sub mână. Dezvoltatorii de aplicații care câștigă sub 1 milion de dolari anual vor plăti doar 15%  la Apple, cei care fac mai mulți bani ajung însă la 30%. Să vină scandalurile ca să avem ce discuta la CuriosITy.

PS5 este aproape imposibil de găsit iar șansele să cumperi unul până în ianuarie sunt destul de mici. Și tot pe ordinea zilei avem și Tesla, cu o veste nu tocmai bună. Hackerii Model S și Model X au fost hăckuite doar cu ajutorul unui Rapsberry Pi, un mini computer cu putere limitată de procesare.

Mai vorbim foarte puțin despre ”Roua Tinereții”, pălinca tatălui lui George și apoi trecem repede la Crypto unde este măcel!

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.