Mai multe zboruri de la Otopeni

Dovadă că nu doar lowcost-ul este în creştere, iată câteva cifre despre ce se va întâmpla anul acesta pe Aeropotul Henri Coandă (Otopeni)

Orarul de vară al Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, valabil între 30 martie şi 25 octombrie 2008, propune pasagerilor 53 de destinaţii directe: 43 de destinaţii internaţionale şi 10 destinaţii în ţară.

Incepând cu acest sezon, două noi companii aeriene şi-au început operarea pe AIHCB: Scandinavian Airlines (SAS), oferind conexiune directă cu Copenhaga, cu o frecvenţă de 3 curse pe săptămână, şi Adria Airways, care a programat 4 curse pe săptămână cu destinaţia Ljubljana. Compania Swiss Air Lines a introdus Geneva în reţeaua destinaţiilor directe deservite de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, pasagerii care doresc să călătorească spre această destinaţie având la dispoziţie 3 curse pe săptămână. De asemenea, operatorul aerian Aer Lingus Irish Airlines oferă posibilitatea unei călătorii directe la Dublin (3 zboruri/săptămână).

Pentru sezonul vară 2008, companiile aeriene Air Europa, Futura Airlines, Jetran Air vor opera curse charter spre destinaţii precum Madrid, Barcelona, Palma de Mallorca, Tenerife, Antalya, Izmir, Heraclion.

Numeroase companii aeriene şi-au mărit frecvenţa de operare, cea mai substanţială creştere fiind înregistrată de compania aeriană TAROM (+3 spre Frankfurt, +6 spre Munchen, +3 spre Madrid, +1 spre Bruxelles, +1 spre Valencia). Lufthansa a adăugat 9 zboruri spre oraşele germane Frankfurt, Munchen, Dusseldorf, British Airways a introdus 7 noi frecvenţe săptămânale pentru destinaţia Londra, iar Austrian Airlines a adăugat încă 6 zboruri pe săptămână către Viena.

În sezonul vară 2008, de pe AIHCB se vor efectua 662 de curse aeriene pe săptămână, din care 555 spre destinaţii internaţionale şi 107 spre principalele oraşe din România.

Operatorul aerian naţional TAROM efectuează 264 de curse regulate pe săptămână (163 cu destinaţii externe şi 101 curse aeriene pe segmentul intern), ceea ce reprezintă un procent de aproximativ 40% din zborurile regulate efectuate în fiecare săptămână pe AIHCB.

În topul destinaţiilor spre care se îndreaptă săptămânal cele mai multe curse aeriene regulate directe cu plecare de pe AIHCB se află Munchen (TAROM şi LUFTHANSA, cu un total de 40 de curse pe săptămână), Paris (TAROM şi AIR FRANCE, cu un total de 35 de curse pe săptămână), Londra (TAROM, BRITISH AIRWAYS şi EASY JET cu 34 curse săptămânal), Atena (TAROM, OLYMPIC AIRWAYS şi AEGEAN AIRLINES cu 32 curse săptămânal), Viena (TAROM şi AUSTRIAN AIRLINES, cu 32 de frecvenţe pe săptămână) şi Frankfurt (TAROM şi LUFTHANSA, cu 31 de curse pe săptămână).

Legătura directă cu continentul american este asigurată de compania aeriană DELTA AIRLINES, care şi-a menţinut aceeaşi frecvenţă de 4 curse săptămânal.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în acest sezon 35 de companii aeriene româneşti şi străine care efectuează curse aeriene directe către 53 de destinaţii.

Informaţii din sursa: Ministerul Transporturilor

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.