Ce înseamnă DEFI – CryptoVineri (în fiecare luni)

Ce este DEFI? Un acronim care vine de la Decentralized Finance, însă înseamnă mult mai mult de atât pentru lumea Crypto. Pe românește se traduce finanțarea descentralizată și stă la baza multor implementări de orice fel pe o rețea de tip blockchain. Este stratul pe care sunt construite multe din aplicațiile din blockchain, un fel de suport, solul mai precis. Utilizatorii păstrează controlul complet asupra bunurilor și aplicațiilor folosind aceste protocoale. Aplicațiile construite pe acest suport sunt numite DAPPs.

Atunci când faci de exemplu o tranzacție, între tine și beneficiar există o bancă, un procesator de plăți și poate alte entități. Fiecare are un comision și taxe pe care le aplică tranzacției. În cazul unei aplicații de transfer prin DEFI, drumul este direct între tine și beneficiar. Pare mai simplu, mai ieftin și mai eficient să faci tranzacții prin DEFI decât prin sistemul clasic bancar, însă DEFI nu este perfect și este abia la început.

Dacă ți-am trezit interesul și vrei să afli mai multe urmărește clipul de mai jos. Îți explic pe larg ce îneamnă DEFI, ce să faci și ce să nu faci atunci când vrei să tranzacționezi prin acest sistem, dar și ce avantaje ne va aduce pe viitor.

Vizionare plăcută și nu uita: NU investi decât banii pe care ești dispus să îi și pierzi!

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

  1. Domnule George Buhnici,
    Cand spui ca nu ai multi prieteni mi-aș dori să-ti ofer o speranță în prietenia indirectă o mare majoritate din cei ce te urmărim sau o mare majoritate din abonați tăi îți sunt prieteni pe care ori și când te-ai putea baza. Mult succes in continuare cu multa dragoste Silviu!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.