Categorie: GADGET

CRYPTO-VINERI – Cum ții în siguranță Bitcoinii

Salutare tuturor și bine v-am regăsit la un nou episod din serialul nostru Crypto-Vineri. Astăzi vorbim despre portofele, wallet-uri, adică cum îți ții banii în siguranță pe internet. Nu banii fizici, aceia merg la bancă de obicei, sper că nu îi ții încă la saltea. Vorbesc de monederele crypto, cum le ții în siguranță și te asiguri că nu ți le fură nimeni.

Există două tipuri de portofele, wallet-uri, cele online adică hot wallets (asta pentru că sunt în cloud și conectate tot timpul la internet) și portofelele reci. Ca gheața. Asta pentru că se află pe un stick special, criptat și cu parole lungi pentru securizare. Bine, codul principal va trebui să îl scrii pe o hârtie ca să îl ții minte. Dacă îl uiți adio bitcoini, mai sunt cazuri nefericite.

Portofelele hot, adică cele online, sunt de obicei oferite de site-urile pe care faci tranzacții. Ele sunt mai vulnerabile pentru că în momentul în care o mică armată de hackeri vrea să spargă site-ul respectiv, și banii tăi, pardon, crypto-monedele tale vor fi furate.

Cel fizic, Trezor sau Ledger, sunt două stick-uri pe care le poți accesa doar tu, asta după ce le-ai securizat foarte bine. Practic informația stocată pe ele este disponibilă pentru mai mulți ochi doar atunci când vinzi sau cumperi, adică faci tranzacții.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Aceasta este o serie de articole susținute de Cryptocoin.pro.