Categorie: #casabuhnici

#casabuhnici – Ne-am mutat în ajunul Crăciunului

Sărbători fericite și La mulți ani să aveți. Să vă fie nelimitat de bine! Revin azi cu o postare cu poze. Un fel de live înregistrat fără video în care vă pun la curent cu starea lucrurilor. De vreo două săpătămâni nu prea sunt apt de video, adică am picat la un examen ORL cu o răceală care nu cedează exact ca prostia. Să trecem așadar în revistă câteva aspecte din activitatea familiei Buhnici, activități premergătoare mutării epice din ajun de Crăciun.

După 223 de zile (număr prim :), am oprit oficial șantierul și ne-am mutat în casa nouă. Cum au fost ultimele zile?

Păi, am tras tare cu pietrarii doamnei Adriana Stănescu la alei. Îi pot recomanda pentru o treabă bine făcută. Caută-i după numele Atrium MGC.

Băieții de la Ortogonal au făcut curățenie generală în toată curtea iar Gogoașă a dat șleful final la scara din lemn vechi.

Avem acum piatră cubică de jur împrejur iar pe terasă am pus o rocă eruptivă cumpărată de la Agricin din Brașov. Fix în ajun a ieșit un soare așa fain, că nu m-am putut abține să nu scot mașina de spălat cu presiune. Tata a intrat și el în joc. Nu ne-a luat decât toată după-masa.

În casă am trecut în două zile de la haos, la oareșce ordine. Împreună cu Lorena am aspirat și lustruit tot ce se putea în timp ce Tudor trăgea ultimele prize. Deși părea greu de crezut, am avut curent în prize și becuri în toată casa fix în Ajun.

Ba chiar am pus bandă LED Philips Hue și la pat. :)

Pentru că nu se putea însă fără puțină intrigă, o placă electronică a cedat la ventilație iar presiunea din sistemul de încălzire a scăzut brusc, lucru care l-a adus înapoi în creierii nopții pe Ovidiu Țifui care a inventat de nu-știu-unde exact piesele necesare și a repornit climatizarea. De atunci merge perfect. Îi mulțumim încă o dată soției sale pentru înțelegere. Ovidiu a făcut naveta la Corbenaca în 2017 de vreo 14 ori.

IMG_0160

Între timp lămâiul cumpărat de la nea Frăsina a lăstărit și a înflorit. Lămâile cu care l-am adus acasă se coc frumos.

Pe ultima sută de metri s-au întâmplat cam toate. Cei de la Spy-Shop au adus automatizarea de la poartă, am pus rigolele și am finalizat degivrarea cu echipa de la Total Heat. Îi menționez pentru că merită.

Nu o să mă smiorcăi că a fost greu, pentru că în doar 7 luni am dat gata ce nimeni nu credea posibil. Cum am ajuns aici, știi deja dacă ai urmărit proiectul. Ce nu știi, o să mai scriu când mă liniștesc. Până acum am arătat părțile bune pentru că în cea mai mare parte a timpului am avut parte de reușite. E timpul să ne bucurăm de sărbători și să le mulțumim acum celor care ne-au fost alături dar să ne luăm timp de odihnă. Eu cel puțin, forțat de răceală și extenuat cum nu îmi amintesc să fi fost vreodată. Ne revedem și auzim curând cu impresii din casă. Pot să vă confirm că e cald și bine însă mai sunt destule de reglat. Dar știu că totul va fi bine. De acum suntem acasă. Toată familia a fost cu noi de Crăciun și am făcut împreună cozonaci și pâine.

Fix înainte să închidă la Obor am luat și bradul pe 24 decembrie seara, și l-am împodobit cu fetele.

PS: Ce îmi doresc în 2018? Cred că ne va trebui în curând o barcă. Primăria ne-a excavat asfaltul prin septembrie și ne-a lăsat cu un noroi mândru și bălți cât vezi cu ochii la fiecare ploaie. Am senzația că trec pe la Sulina în drum spre casă.

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.