Categorie: GADGET

Yes! Nu sunt prezbiop! Încă..

Și nici nu vreau să fiu. Din păcate genetica nu ne iartă pe nici unul, toți vom fi prezbioți. Mai devreme sau mai târziu. Adică nu vom mai vedea bine. În general femeile de pe la vreo 50 de ani și bărbații începând cu 55 de ani.

M-am dat vultur atunci când am intrat în cabinetul medicului și mi-am demonstrat și mie că încă văd extrem de bine. Și nu mă laud, deloc. Clipul de mai jos confirmă acest lucru. Însă această plăcere nu va dura prea mult timp.

Nimeni nu își dorește asta dar trebuie să ne acomodăm cu faptul că ochii noștri nu se vor mai acomoda ei cu distanțele și nu vor mai ști să focalizeze. Mai ales aproape, pe telefonul mobil, acolo unde te interesează cel mai mult.

Un alt adevăr este faptul că va trebui ă purtăm ochelai. Unii o fac deja și probail știu ce înseamnă să te chinui cu două perechi de ochelari. Unii pentru apropiere alții pentru distanțe mai mari de 50-60 centimetri. Sau poate au acele lentile duble și groase pe care le vezi la cei mai în vârstă.

Există soluții mai bune, mai eficiente însă nu știe prea multă lume de ele. Se numesc lentilele varifocale și acesta este motivul pentru care m-am dus eu la un oftalmolog. Bine, asta și faptul că voiam să îmi confirm încrederea pe care o am eu în dimensiunile foarte mici ale fontului de pe telefonul mobil.