Yes! Nu sunt prezbiop! Încă..

Și nici nu vreau să fiu. Din păcate genetica nu ne iartă pe nici unul, toți vom fi prezbioți. Mai devreme sau mai târziu. Adică nu vom mai vedea bine. În general femeile de pe la vreo 50 de ani și bărbații începând cu 55 de ani.

M-am dat vultur atunci când am intrat în cabinetul medicului și mi-am demonstrat și mie că încă văd extrem de bine. Și nu mă laud, deloc. Clipul de mai jos confirmă acest lucru. Însă această plăcere nu va dura prea mult timp.

Nimeni nu își dorește asta dar trebuie să ne acomodăm cu faptul că ochii noștri nu se vor mai acomoda ei cu distanțele și nu vor mai ști să focalizeze. Mai ales aproape, pe telefonul mobil, acolo unde te interesează cel mai mult.

Un alt adevăr este faptul că va trebui ă purtăm ochelai. Unii o fac deja și probail știu ce înseamnă să te chinui cu două perechi de ochelari. Unii pentru apropiere alții pentru distanțe mai mari de 50-60 centimetri. Sau poate au acele lentile duble și groase pe care le vezi la cei mai în vârstă.

Există soluții mai bune, mai eficiente însă nu știe prea multă lume de ele. Se numesc lentilele varifocale și acesta este motivul pentru care m-am dus eu la un oftalmolog. Bine, asta și faptul că voiam să îmi confirm încrederea pe care o am eu în dimensiunile foarte mici ale fontului de pe telefonul mobil.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

14 Comments

  1. George, te rog sa continui cu astfel de videoclipuri. Eu sunt purtator de ochelari si urmaresc evolutia smart glasses vue. Poate reusesti sa faci un review pentru ochelarii vue sau alte tipuri de rame inteligente.

  2. Acuitatea vederii incepe sa scada incepind cu virsta de 40 ani. Asa ca daca ii ai deja stai linistit ca esti prezbiop, insa creierul proceseaza ceea ce vezi cu ochiul liber dar pe la un paj’doi pas’trei maximorum o sa porti ochelari. Timpul nu te iarta nici pe tine, pentru ca nu meriti :)) Exceptie fac in acest caz doar miopii pt ca la ei pt ca au dioptrie cu minus vederea are acelasi curs in sensul ca va urca spre zero dioptria ajungind ca spre virsta de 45 sa vada bine fara ochelari pt ca mai apoi sa poarte si ei dar cu plus. Ihaaaa. Oricum nu vei posta asta pt ca te temi de cei patruj’ pe care-i ai si te-a apucat stresul. Bafta! You can live with that.

  3. Bună. George este f.buna această inițiativă,pt.ca pe vremea mea, încă de la grădiniță erau OBLIGATORII câteva examene medicale,printre care și ex.Oftalmologic. Concluzia in cazul meu a fost că sunt un pic mioapă….am purtat ochelari pt.recuperare, însă degeaba pt.ca miopia s-a accentuat pe parcursul școlii,chiar la servici aveam probleme deoarece îmi trebuia ochelari de distanță…. în final,s-a concluzionat de medici că sufăr de Scleroza multipla… Părerea mea este că orice control făcut din copilărie nu îți face rău,ci poți preveni și repara o eventuală problemă, iar că adolescent va fi și mai greu de tratat. Eu doresc că toți copiii să fie sănătoși,la fel și părinții lor și împreună să se bucure de viață.

  4. Salut
    Am si eu o rugaminte,imi poti spune cum as putea sa obtin si eu pretul de 49 bani pe kw de care spui in live cu energia injectata in retea? Din cate inteleg e vorba de pretul cu toate tvaurile si celelalte adaosuri.
    Multumesc anticipat

  5. Te rog domnu George da-mi adresa de contact a doamnei doctor , foarte bun interviul tau . Multumesc anticipat.Sper sa raspunzi tu sau Radu , o zi buna.

  6. Ce părere aveți despre dualstore.ro as dori sa mi iau un telefon de acolo „chinezesc” si nu vr de pe gearbest ..ce zici e de încredere dualstore?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.