XPERIA 1 CU ECRAN 4K! – PRIM CONTACT

Acesta nu este primul telefon cu ecran 4K pe care l-am văzut. Este al doilea, pe primul cred că încă îl avem pe raft pentru că nu ne-a impresionat. Apreciem însă direcția în care se îndreaptă Sony cu noua serie Xperia. Mai puțin denumirile care sunt cumva pe dos. Avem un Xperia 1, Xperia 10 și 10 Plus și vă las să ghiciți care dintre ele este el mai puternic. Xperia 1 în caz că aveai dubii, cel cu ecran 4K.

Dacă ți se pare ceva ciudat la ele este pentru că toate trei au un display cu raport de 21:9. Așa cum filmează Sony sau alte case de producție, filmele pentru cinema și așa cum nu filmează absolut nimeni altcineva pe internet. Nu mă înțelegeți greșit, apreciez un ecran bun, de o claritate greu de depășit și culori exelente, însă de fiecare dată când se lungesc ecranele și noi trebuie să facem studioul puțin mai mare ca să nu ne ”taie” formatul freza. Sau capul cu totul în acest caz.

Pentru citit pagini de internet, pagini de facebook sau e Instagram ecranul de 6.5 inci în diagonală este jos pălăria. Încape mai mult conținut decât pe orice alt format și chiar văd destul de utilă folosirea a două aplicații în același timp pe ecranul alungit. Din punct de vedere performanță este la nivel de 2019, Snapdragon 855, 6 GB RAM și minimum de 64 GB stocare. Posibil, probabil și neconfirmat de nimeni acesta să fie și unul din viitoarele modele de telefoane de la Sony ce vor suporta și 5G. Procesorul suportă un modem tot de la Qualcomm, însă nu au anunțat nimic în această direcție.

Xperia 10 și 10 Plus au ecrane de 6 și respectiv 6.5 inci dar cu o rezoluție de vreo trei ori mai mică, undeva puțin peste FullHD și asta e bine. Bateriile lor de 2870 mAh și respectiv 3000 mAh nu sunt cele mai longevive însă la toate trei modelele avem încărcare rapidă de 18W prin standardul USB-C, acel Power Delivery. Măcar se vor încărca foarte repede.

Așadar, chiar dacă nu am început într-un ton foarte pozitiv, Xperia 1, 10, și 10 Plus sunt ușor de ținut în mână și înțeleg ce a făcut Sony aici. Sunt sigur că vor atrage atenția din toate punctele de vedere, mai ales pe rafturile magazinelor dar și prin prisma prețului. Xperia 10 va fi vreo 350 de euro și 10 Plus doar 430 Euro. Sper, așa se spunea pe acolo pe la MWC.

În mod oficial Sony nu ne-a lăsat să accesăm meniul lui Xperia 1, însă dacă tot am reușit să îl deblochez am aruncat o privire și la interior. Și da, nu este finalizat, nici măcar nu are modul de cameră de 21:9 activ și nu se poate conecta la nici o rețea, nici măcar la hotspot-ul făcut de pe telefonul mobil. Dar confirm, ecranul se vede spectaculos de la 3 cm distanță. De la lungimea mâinii, așa cum îl ții în mod obișnuit nu vezi nici o diferență.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.