Vreau asfaltul înapoi! Se poate?

Doar întreb.

Am făcut acum ceva vreme un Live pe Facebook în care v-am arătat cum ajungem noi acasă în fiecare zi. Dacă plouă avem nevoie de cizme de cauciuc. După ploaie, probabil de un SUV ca să putem ieși de pe stradă. Povestea este ceva mai complexă decât atât. Pentru început, nu mi-am făcut casa în câmp. Atunci când am ales terenul, unul din considerente a fost și faptul că aveam asfalt pe stradă. De când am început construcția am avut asfalt pe toată strada pe care locuiesc, până chiar spre terminarea șantierului care nu a decurs decât câteva luni. Ba chiar vreo trei săptămâni au trecut câteva camioane prin fața casei ca să aducă materialele. Pe toate.

De vreun an și jumătate asfaltul a dispărut subit. Într-o zi nu mai era nimic decât glod. Am zâmbit sperând la ceva mai frumos decât aveam în fața casei. Poate un drum mai lat, făcut la standarde mai noi. Timpul a trecut. Am făcut o sesizare la primărie fiind curios ce se întâmplă. Nimic, nici un răspuns. Am mai făcut o sesizare și mi s-a explicat în februarie 2018.

Au fost începute lucrările de îmbunătățire a drumului, și s-au oprit brusc pentru că au realizat că nu aveau un contract semnat…

Ultimele articole

Articole recomandate

47 Comments

  1. Suntem aproximativ vecini – stau pe Privighetorilor – 400 m distanta de strada ta – de cand m-am mutat ( 2007 ) si pana in prezent strada am intretinut-o exclusiv din fondurii propii ( 4-5 masini de pietris concasat pe an + prestatii utilaje ) .
    Te poti considera norocos – macar esti ” in plan ” de rezolvare – sunt multe aspecte pentru care am facut petitii/sesizari :
    – stare drum ;
    – igienizare canal irigatii ;
    – oprire deversare deseuri ( scurgeri fose ) in canalul de irigatii
    – montare limitatoare viteza
    etc…
    Surpriza – nu am primit raspuns la nici una – am fost in audienta ( viceprimar – primarul nu prea il gasesti – e tot timpul plecat ) – mi s-a promis verbal ca se vor rezolva si ca voi primi scris – pana acum nimic – programul ( deplasari curente 3-4 ori pe saptamana in afara localitatii) nu mi-a permis sa pot insista cat asi vrea – insa cred ca am sa imi sacrific 3-4-5 zile de concediu sa provoc putin disconfort macar ….

  2. Uite 2:
    1. Faceti sesizare la politie pentru a amenda administratorul (primaria) pana cand se rezolva problema. Probabil ca strada inca figureaza in acte ca fiind asfaltata, in realitate… constata politia.
    2. Blocati (tu si vecinii) strada/intersectia pana cand va baga cineva in seama.

    Si pe viitor, poate folosesti influenta asta pentru a indemna oamenii la vot, ce zici?

  3. Salut George. Din pacate ceea ce ai prezentat tu pe strada ta reflecta la scara mai mica, situatia din Romania. Suntem la mila politicienilor si administratiei locale si de stat care nu ne baga in seama decat o data la 4 ani si atunci mint de ingheata … noroaiele. Am ajuns si eu sa imi doresc sa fie sub 0 grade dimineata sa nu isi murdareasca fetita mea ghetutele in drum spre scoala.
    Din pacate nu putem decat sa insistam cu sesizari si petitii si sa ii sanctionam o data la 4 ani.
    Avand in vedere ca strada respectiva este un drum public si nu privat, voi ca si comunitate nu puteti face lucrari pe banii vostrii si daca ati vrea.
    Din ce ti-au raspuns ei, am inteles ca nu au incheiat contract de finantare pentru asfaltare. Mai mult ca sigur ca acel contract de finantare se semneaza intre primarie si Minister si are ca obiect finantarea mai multor lucrari. Separat Primaria semneaza unul sau mai multe contracte de lucrari cu diversi antreprenori pentru modernizarea strazilor. Aici ati putea sa ii luati la intrebari, sa vedeti cum au angajat acel antreprenor care s-a apucat sa decoperteze drumul. Si daca obiectul acelui contract este modernizarea si asfaltarea strazii, ii puteti solicita sa va spuna in baza carei finantari au angajat respectivele lucrari. (din cate stiu eu, nu poti porni o lucrare daca nu ai asigurata finantarea).
    Texte cum ca constructorul s-a apucat sa puna piatra pe banii lui sunt exact praf in ochi (acelasi praf ca cel de pe panourile tale fotovoltaice).
    Daca tot nu ti-au raspuns la ultimele solicitari, va puteti asocia mai multi vecini si sa angajati un avocat specialist si sa cereti, in baza accesului la informatiile publice, detalii despre contractul de lucrari (procedura de atribuire, estimare valoare lucrari, grafic de executie, etc.) Asa vor fi nevoiti sa raspunda si pot pune pariu ca nu e foarte transparenta si roza situatia.
    Bafta!

  4. Bună George. Am văzut videoul cu problema ta. Din câte știu eu, daca răspunsul la sesizare nu este primit in termen de 30 de zile potrivit legi se poate face sesizare la celelalte autorități capabile gen prefectură. Având în vedere că răspunsul a întârziat, având în vedere că răspunsul nu corespunde cu realitate de poate face o plângere la prefectură având în vedere că situația este puțin suspectă. După care se poate apela și la instanța judecătorească pentru că primăria va făcut vinovat de situația drumului, pentru că răspunsurile nu au venit la timp și pentru că realitatea nu este cu cea de pe foaia. Mult succes.

  5. Eu daca as fi in locul dvs … mi-asi anunta colegii de la emisiunea „Romania, Te Iubesc” si as face un reportaj pe tema respectiva, chiar in localitatile din Nordul Capitalei . As incepe cu Otopeni … apoi Corbeanca … apoi Balotesti … s.a.m.d. … Problema nu este doar una locala si individuala, ci una comuna, a mai multor localitati invecinate ! Doar asa se pot rezolva problemele : la comun cu toti ceilalti si sa formam o echipa in fata acestor incompetenti ! Altfel … pe rand si in alte ocazii, aceiasi incompetenti, vor face la fel si poate chiar mai rau, tinand cont de faptul ca desi sunteti o persoana publica, ati patit asa ceva ! Ganditi-va ce patesc cetateni obisnuiti in fata acestor „autoritati” incompetente ! Oricand, va stam la dispozitie pe Grupul Civic ” Cetatean Otopeni”. Colaboram deja cu alti cetateni implicati din localitatea dvs ! Spor la ideei dar mai ales la actiuni benefice pt toti ! Hai Romania ! Hai ca Putem ! :)

  6. Buna ziua, eu consider ca un denunt la DNA este solutia. S-au facut mult prea multe manarii in Primaria Corbeanca si cineva trebuie sa vina sa le ia la puricat. Dar denuntul trebuie facut rapid, pentru ca in curand nu o sa mai existe aceasta institutie, multumita psd!

    Numai bine!

  7. Implică-te politic ! Trebuie schimbate lucrurile din interior. Eu am ales sa înființez filiala locală USR în comuna Berceni Ilfov împreună cu alți 6 colegi. Știu că e greu… Că ești persoană publică… Că există riscul să pierzi din abonați… Dar altă soluție nu există. Nu ai cu cine…

  8. Primarul are propria lui afacere care produxe beton, cand iti iei certificatul de urbanism ti se sugereaza sa cumperi de la el betonul astfel o sa ai probleme. Pretul este bineinteles mult mai mare ca la alte pompe.

  9. Măcar până se va asfalta încercați să-l convingeți sa vă pună pietriș, clar nu se compara cu asfaltul dar e mult mai ieftin si daca se pune CA LA CARTE atunci ține destul de bine, rezistă până vara anului viitor cel puțin.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.