Categorie: GADGET

VLOG DCL Paris – Locul unde viteza nu are limite!

Probabil te întrebi ce înseamnă DCL, de la ce mai vine și acronimul aceasta? Ei bine, DCL înseamnă Drone Champions League, și reprezintă viitorul curselor de orice fel. Așa îmi place mie să cred, cel puțin până când aceste drone devin suficient de puternice ca să care și un pasager în ele. Sau credeți că nu ar fi o idee tocmai bună?

La modul cel mai serios posibil, seamănă foarte mult cu Riptide GP, Flashout, Space Racers sau WipeOut Fusion pentru cei care aveau un PlayStation 2. Este o competiție reală, cu mize reale, care a avut loc pe 4 Iunie, aproape de ziua copilului din mine, pe Champs Elysees în Paris, chiar pe sub Arcul de Triumf, unde a fost oprit traficul tocmai pentru acest eveniment. Este un sport cu totul nou, ale cărui reguli sunt modificate în fiecare an, și condițiile de înregistrare sunt minime. Contează doar să știi să manevrezi o astfel de dronă, care, spre deosebire de Mavic-ul meu este mult mai mică, mai ușoară și mai rapidă. Mult, mult mai rapidă.

Poate mai țineți minte ceva legat de cursele de drone de anul trecut, care și-au făcut debutul chiar la noi în țară, la Salina Turda. Apropo, dacă ești pasionat de ”bestiile acestea mici” următoarele etape au loc pe 12-13 August în Reutte (Tyrol/Austria), Brusells (23-24 Septembrie), Salina Turda din nou pe 14-15 Octombrie și în berlin pe 3 Decembrie 2017. mai multe informații despre înscrieri și participare pe dcl.aero.