VIN TAURII! – CE ESTE UN BULL RUN? CRYPTO-VINERI

Dacă ești pasionat de crypto și mai și urmărești câteva conturi de Twitter specifice (de acolo îmi iau și eu o mare parte din știrile cele mai recente din crypto) probabil că te-ai trezit ca și mine cu o mulțime de notificări legate de un BULLRUN. Ce este așadar un BullRun? Înafară de acea cursă de-a dreptul nebună din Spania în care alergi de nebun în fața unor tauri? Ei bine, un bullrun este legat desigur de crypto, pentru că astăzi este crypto-vineri!

Bine ați revenit la săptămânalul Crypto-Vineri, publicat ocazional și sâmbăta, dar de data aceasta sigur vineri. Crypto-Vineri este serialul nostru despre crypto monede în care nu îți spun cum să te îmbogățești și nici cum să îți pierzi banii mai repede ca la pariuri. Crypto-monedele sunt mai complicate, însă încerc să ți le explic cât mai bine pentru a nu face investiții nefaste. Învățăm împreună ca să nu ne ia prin surprindere viitorul apropiat.

Ce este un BullRun?

Indiferent cum s-ar scrie, de fiecare dată când auzim de el în lumea crypto, entuziasmul și portofelul nostru se ridică la cer. În teorie… BullRun este creșterea masivă a valorii unei crypto-monede, în general Bitcoin, într-un timp foarte scurt. Acum câteva zile Bitcoin a început să crească cu 6% în doar 15 minute, mai exact pe 1 Aprilie. A ajuns astfel de la 4137 dolari la 4901 până a doua zi. Acum e la 5013, la momentul la care scriem acest articol.

Cum funcționează un BullRun?

Automat, în momentul în care crește rapid, lumea cumpără frenetic sperând ca apoi să ”rupă norma” să ”dea un tun” să se îmbogățească instant. Ce nu știu cele câteva zeci de mii de ”investitori de ocazie” că într-o piață atât de mare, ca număr și valoare, singurul element ce poate provoca o creștere masivă a prețului este lipsa disponibilității. Economie de bază. Cineva, undeva, a vărsat zeci sau sute de milioane de dolari, au cumpărat ca să îi forțeze și pe alții să cumpere.
Oare de ce? Simplu, ca peste o perioadă să retragă tot ce au băgat, cu un profit de minimum 50%, în cazul de față au ajuns la 20%. E doar o regulă de trei simplă.

Cât durează un BullRun?

Dacă ne uităm în urmă, răbdarea investitorilor mari, cei care modifică prețul forțând interesul pieței, este de la 37 la 42 de zile.
Îți las aici un link, în articol, cu istoricul complet pe 10 ani al fluctuației Bitcoin-ului ca să te convingi. https://99bitcoins.com/price-chart-history/

De la $6,500 pe 15 Noiembrie la $19,800 pe 18 Decembrie, de trei ori în 33 zile
BullRun-ul dinainte a forțat Bitcoin-ul de la $176 pe 18 Octombrie la $1,132 până în 29 Noiembrie, de 8 ori în 42 de zile.
Cel dinainte a plecat de la $48 pe 18 Martie la $213 pe 9 Aprilie, de 6 ori în 42 de zile..
Al doilea BullRun din istorie a fost de la $1.67 pe 26 aprilie la $30 pe 6 Iunie, de 18 ori în 42 de zile.
Primul BullRun a fost de la $0.31 pe 19 Ianuarie la $1.06 pe 14 Fabruarie, de 3 ori în 26 de zile. Au învățat că trebuie să mai adaugi o săptămână sau două dacă vrei rezultate.

Cum anticipezi un BullRun?

Dacă ai chiar și puțină experiență, te uiți la prețul alt-coin-urilor, acele monede crypto alternative, și corelezi cu variația Bitcoin. Dacă sunt la fel e totul ok. Dacă Bitcoin are fuctuații mari, mai specific crește, se apropie un BullRun
Dacă ești pasionat de bitcoin, zic să îți instalezi telegram și Reddit să te ții la curent cu activitatea. Pune și Twitter. Dacă observi o creștere în discuții legate de Bitcoin, de obicei se apropie un BullRun.
Stai abonat la grupurile de pe Reddit. Când apar știri pozitive și meme-uri noi despre Bitcoin, din nou, acestea prevestesc un BullRun.

Ce faci în cazul unui BullRun?

Urmează un sfat de la traderi pe care să îl iei cu un strop de sare. Mai mare. În functie de câți bani ai de tranzacționat / pierdut. Dacă ai Bitcoin, stai pe fundul tău până când vezi că se apropie de o creștere de 4-5 ori față de prețul inițial. Acum a plecat de la 4000, pe la 16.000, daca ajunge, fii pe fază. Vinde apoi un 20% din ce ai în momentul în care stagnează creșterea. Mai ține 80% în cazul în care crește și mai mult. Apoi vinde din nou 20%.

Dacă crește din nou substanțial, așteptă să stagneze și vinde din nou 20%. E singura soluție pe care o știu și o pot recomanda. Cu cât crește însă prețul e puțin probabil să depășim un 10X de data aceasta.
Asa spune teoria de trader versat sau de speculant destept pe romaneste. Mai exista insa si o categorie de oameni mult mai importanti pentru bitcoin. Cei care fac HODL. Adica tin de bani cu anii. Ei sunt nucleul de baza si adevaratii sustinatori ai monedei, cei care ii dau stabilitate.

Pe termen lung Bitcoin va deveni o monedă globală relevantă doar dacă dovedește rezistență în timp iar asta face cel mai bine acum. Datorită celor care țin de bani și nu speculează, fiecare bull-run este mai puțin catastrofal la final. Tuturor ne place să câștigăm dar și mai mult ne este frică să pierdem. Cu cât fluctuațiile, adică ciclurile de bull-run și apoi bear-market devin mai mici și mai rare, cu atât stabilitatea pe care o căutăm la orice monedă devine realitate. Apropo de bear-market. Despre acest fenomen discutăm data viitoare. Până atunci, nu uita….

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

  1. Dl. George teoretic sună bine, am văzut ca la bănci primește bitcoini in conturi… Eh, incet incet va intra in obișnuință așa cum a fost cu euro, dolarul, marcile. Etc. Eu zic că e bun acest fapt că intra in circuitul financiar și e benefic pentru viața financiară și comerț. Să fim sănătoși și vom vedea care este valoarea bitcoinului in circuitul finsnciar.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.