Categorie: GADGET

VIFA OSLO – Boxuță cu lâniță [REVIEW]

Despre Vifa nu cred că am auzit prea multe, tocmai pentru că nu sunt niște producători foarte mari de audio. Abia din 2014 și-au creat propria lor serie de boxe pe care le-au numit după capitalele țărilor scandinave. Nici noi nu am auzit de ei, chiar dacă din 1933 construiesc difuzoare pentru alte companii high-end de boxe. Ca să vezi. Probabil aveau un contract de 100 de ani și nu aveau voie să producă boxe proprii.

Dacă ajungi să vezi o Vifa Oslo de aproape, îți dai seama că este ceva deosebit cu ea. Designul atât de simplust, scandinav, nu va da greș niciodată, iar materialul folosit pentru a acoperi difuzoarele este chiar lână, țesută în cel mai complex și costisitor mod posibil, kvadral.

Bateria este mare, atât de mare încât are nevoie de un alimentator de dimensiunea unuia de laptop, cu 18V și 2.5A. Avantajul este că se va încărca foarte repede, maximum trei ore, iar autonomia este de 12 de ore. Nu o vei descărca mai repede decât trebuie pentru că nu ai port USB de încărcare pentru alte dispozitive.

Iar sunetul, sunetul… Se aude mult mai tare decât pare. La interior sunt două difuzoare pentru frecvențe joase, bass, puse spate în spate precum și două radiatoare pasive tot pentru bass. Pe lângă asta avem și difuzoare separate pentru înalte și medii. Nice!