Categorie: Auto

VIDEO BMW X6M50d – Freaky diesel show!

“Ştefan merge la piaţa ca să cumpere 60 de pepeni. Îi dă vânzătoarei 1400 de lei. Viorel ia şi el 78 de pepeni dar plăteşte un preţ mai bun, pentru că primeşte o reducere de 20%. Cât a dat Viorel pe un singur pepene?” 

X6M50d e ca problema asta. Cine se duce la piaţă pentru 60 de pepeni? De ce mă interesează pe mine cât a dat Viorel pe legumă? Ce treabă are Ştefan în toată drama asta demnă de o telenovelă braziliană? În esenţă, e ca în bancul ăla: doar în matematică poţi să cumperi 60 de pepeni şi nimeni nu te întreabă de ce.

Aşa şi aici. Au pus M50d pe spate. De ce mă interesează pe mine toată sigla aia? Când de fapt ai doar un motor de 3 litri. Ştefan se satură cu trei pepeni toată vara. Dar dincolo de logica asta care-ţi blochează creierul atunci când te întrebi pe ce stradă s-o iei în Fierbinţi, Ialomiţa, vorbim de o bijuterie. Minune inginerească la care să te rogi în fiecare zi de post.

Trei turbine pe un motor de 3 litri.  381 CP. 127 CP per litru. PE UN DIESEL. E incredibil ce au reuşit bavarezii să facă. Dacă Newton era zilele astea în viaţă, şi-ar fi luat de la capăt toate lucrările. Pentru că e nevoie să născoceşti alte legi pentru cele două tone, care câteodată scapă spre orizontală într-un sens giratoriu ud, ca o puştoaică de ASE plimbată noaptea dubă club pe pielea roşie.

Mă închin în faţa inginerilor şi le promit o bere românească, fără alcool. Cu aşa analogie îi fac să înţeleagă cât de inutilă e munca lor, de-a dreptul briliantă.

Test: George Buhnici
Editorial: Marian Andrei