VIDEO BMW X6M50d – Freaky diesel show!

„Ştefan merge la piaţa ca să cumpere 60 de pepeni. Îi dă vânzătoarei 1400 de lei. Viorel ia şi el 78 de pepeni dar plăteşte un preţ mai bun, pentru că primeşte o reducere de 20%. Cât a dat Viorel pe un singur pepene?” 

X6M50d e ca problema asta. Cine se duce la piaţă pentru 60 de pepeni? De ce mă interesează pe mine cât a dat Viorel pe legumă? Ce treabă are Ştefan în toată drama asta demnă de o telenovelă braziliană? În esenţă, e ca în bancul ăla: doar în matematică poţi să cumperi 60 de pepeni şi nimeni nu te întreabă de ce.

Aşa şi aici. Au pus M50d pe spate. De ce mă interesează pe mine toată sigla aia? Când de fapt ai doar un motor de 3 litri. Ştefan se satură cu trei pepeni toată vara. Dar dincolo de logica asta care-ţi blochează creierul atunci când te întrebi pe ce stradă s-o iei în Fierbinţi, Ialomiţa, vorbim de o bijuterie. Minune inginerească la care să te rogi în fiecare zi de post.

Trei turbine pe un motor de 3 litri.  381 CP. 127 CP per litru. PE UN DIESEL. E incredibil ce au reuşit bavarezii să facă. Dacă Newton era zilele astea în viaţă, şi-ar fi luat de la capăt toate lucrările. Pentru că e nevoie să născoceşti alte legi pentru cele două tone, care câteodată scapă spre orizontală într-un sens giratoriu ud, ca o puştoaică de ASE plimbată noaptea dubă club pe pielea roşie.

Mă închin în faţa inginerilor şi le promit o bere românească, fără alcool. Cu aşa analogie îi fac să înţeleagă cât de inutilă e munca lor, de-a dreptul briliantă.

Test: George Buhnici
Editorial: Marian Andrei

Ultimele articole

Articole recomandate

70 Comments

  1. Te felicit ca ai facut un reportaj despre aceasta masina. Te-ai documentat despre ea, dar nu prea ( am zis’o :) gen: farurile Led nu sunt 1000 de euro, sunt ~ 2.300 euro cu TVA. Fata de supensia Adaptive Drive, pe acest model X6 M50d este STANDARD, unde la celelalte modele de serie care beneficiaza de ea ca optiune costa ~ 3.300 EURO cu TVA. Intr-adevar daca nu ai acces confort (1032 euro cu TVA) este o anomalie treaba cu pornit motorul cu cheia in contact si apoi la repornire se comporta ca si cand ai avea „acces confort”. Toate bune!

  2. Salut. O scurta poveste. Am un Bmw x6 cumparat de nou in iunie 2012 de la automobile Bavaria baneasa. Foarte multe probleme a avut masina dar nu vreau sa te obosesc. Recent am constatat cand trec peste sine de tranvai cu volanul bracat stanga se aude un zgomot jos la articulatii si in volan se simte un joc. Masina are garantie extinsa pana la 200.000 km sau iunie 2018. Momentan are 99.000. Am fost cu ea la efficient service, este un service Bmw pe b.dul timisoara in Bucuresti. Ridicata pe elevator tras de roti cu ele bracate stanga si se aude zgomot din caseta de directie. Am fost la automobile Bavaria baneasa ca doar am garantie. Si acolo baietii destepti zic ca nu are nimic dar la celalalt service am stat langa masina cand au tras de roti. Masina are o problema cu siguranta. Un sfat te rog frumos! Ce sa fac? Unde sa fac plangere? Este bataie de joc ca am si platit 15000 lei pentru extinderea garantiei si ei nu vor sa schimbe. Multumesc mult

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.